CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: EMA revizuiește tratamentul pe bază de anticorpi monoclonali regdanvimab

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) derulează o revizuire a tratamentului pe bază de anticorpi monoclonali regdanvimab, produs de Celltrion (CT-P59), pentru a sprijini autoritățile naționale care pot decide asupra utilizării acestui medicament pentru COVID-19 înainte de autorizare.

Această revizuire se adaugă revizuirii continue a regdanvimab pentru tratamentul COVID-19 confirmat la pacienții care nu necesită terapie suplimentară cu oxigen și prezintă un risc ridicat de progresie către COVID-19 sever și/sau spitalizare.

În timp ce revizuirea continuă mai cuprinzătoare este în curs de desfășurare, această procedură paralelă va oferi autorităților naționale o opinie comună a experților din UE, astfel îcât să poată lua decizii decizii bazate pe dovezi științifice privind utilizarea timpurie a medicamentului, de exemplu în programele de utilizare compasională.

Regdanvimab este un anticorp monoclonal activ împotriva COVID-19. Un anticorp monoclonal este un tip de proteină care a fost conceput pentru a se atașa la o structură specifică (numită antigen). Regdanvimab a fost conceput pentru a se atașa la proteina spike a SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Când acesta se atașează de proteina spike, capacitatea virusului de a intra în celulele corpului este redusă.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-review-regdanvimab-covid-19-support-national-decisions-early-use

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *