CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Universitatea Oxford lucrează la o nouă formulă de vaccin

Date fiind provocările ridicate de noile tulpini ale SARS-CoV-2 apărute în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, mult mai contagioase, cercetătorii de la Universitatea Oxford au decis să lucreze la o nouă formulă de vaccin, adaptată la mutația virusului. Aceasta va fi realizată prin reconfigurarea primei formule, pe baza aceluiași tip de tehnologie.

Primul vaccin dezvoltat de Oxford începând din luna ianuarie a anului trecut (AZD1222, numit inițial ChAdOx1 nCoV-19), preluat și produs ulterior de AstraZeneca, a fost aprobat în Marea Britanie în data de 31 decembrie.

Între timp, noile mutații ale virusului au generat îngrijorare în întreaga lume. Un nou studiu, realizat de Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Johannesburg, a arătat că noua variantă sud-africană poate rezista la trei clase de „anticorpi monoclonali relevanți terapeutic”.

Pfizer/BioNTech au anunțat deja că vaccinul lor este eficient și împotriva variantei identificate pentru prima dată în Comitatul Kent.

Aprobarea primului vaccin dezvoltat de Oxford/AstraZeneca pentru țările membre UE va fi luată în discuție de către experții Agenției Europene a Medicamentului în data de 29 ianuarie.

Sursa: https://www.telegraph.co.uk/news/2021/01/20/oxford-scientists-preparing-new-vaccine-versions-combat-emerging/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Virușii schimbă mirosurile gazdelor pentru a atrage țânțarii

2 Minute
Peste 1 milion de decese în fiecare an sunt atribuite bolilor transmise de țânțari, inclusiv malaria, febra galbenă, febra Dengue,…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.