CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Universitatea Oxford lucrează la o nouă formulă de vaccin

Date fiind provocările ridicate de noile tulpini ale SARS-CoV-2 apărute în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, mult mai contagioase, cercetătorii de la Universitatea Oxford au decis să lucreze la o nouă formulă de vaccin, adaptată la mutația virusului. Aceasta va fi realizată prin reconfigurarea primei formule, pe baza aceluiași tip de tehnologie.

Primul vaccin dezvoltat de Oxford începând din luna ianuarie a anului trecut (AZD1222, numit inițial ChAdOx1 nCoV-19), preluat și produs ulterior de AstraZeneca, a fost aprobat în Marea Britanie în data de 31 decembrie.

Între timp, noile mutații ale virusului au generat îngrijorare în întreaga lume. Un nou studiu, realizat de Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Johannesburg, a arătat că noua variantă sud-africană poate rezista la trei clase de „anticorpi monoclonali relevanți terapeutic”.

Pfizer/BioNTech au anunțat deja că vaccinul lor este eficient și împotriva variantei identificate pentru prima dată în Comitatul Kent.

Aprobarea primului vaccin dezvoltat de Oxford/AstraZeneca pentru țările membre UE va fi luată în discuție de către experții Agenției Europene a Medicamentului în data de 29 ianuarie.

Sursa: https://www.telegraph.co.uk/news/2021/01/20/oxford-scientists-preparing-new-vaccine-versions-combat-emerging/

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *