CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Universitatea Oxford lucrează la o nouă formulă de vaccin

Date fiind provocările ridicate de noile tulpini ale SARS-CoV-2 apărute în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, mult mai contagioase, cercetătorii de la Universitatea Oxford au decis să lucreze la o nouă formulă de vaccin, adaptată la mutația virusului. Aceasta va fi realizată prin reconfigurarea primei formule, pe baza aceluiași tip de tehnologie.

Primul vaccin dezvoltat de Oxford începând din luna ianuarie a anului trecut (AZD1222, numit inițial ChAdOx1 nCoV-19), preluat și produs ulterior de AstraZeneca, a fost aprobat în Marea Britanie în data de 31 decembrie.

Între timp, noile mutații ale virusului au generat îngrijorare în întreaga lume. Un nou studiu, realizat de Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Johannesburg, a arătat că noua variantă sud-africană poate rezista la trei clase de „anticorpi monoclonali relevanți terapeutic”.

Pfizer/BioNTech au anunțat deja că vaccinul lor este eficient și împotriva variantei identificate pentru prima dată în Comitatul Kent.

Aprobarea primului vaccin dezvoltat de Oxford/AstraZeneca pentru țările membre UE va fi luată în discuție de către experții Agenției Europene a Medicamentului în data de 29 ianuarie.

Sursa: https://www.telegraph.co.uk/news/2021/01/20/oxford-scientists-preparing-new-vaccine-versions-combat-emerging/

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Ultimele date despre vaccinul Pfizer: eficiență de 94% într-un studiu de amploare

1 Minute
Cel mai mare studiu clinic efectuat până în prezent arată că vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, BNT162b2, are în realitate…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19 poate cauza căderea părului

1 Minute
Asociația Academiei Americane de Dermatologie a confirmat recent faptul că mulți supraviețuitori ai COVID-19 dezvoltă, printre reacțiile secundare, alopecie (căderea…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Oamenii de știință caută persoane cu rezistență naturală față de COVID-19

1 Minute
Unii oameni beneficiază de o rezistență naturală față de infecții. Așa cum s-a constatat că anumite grupe de sânge oferă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *