ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Tratamentul cu metformină – asociat cu mai puține decese cauzate de COVID-19

Persoanele cu diabet de tip 2 care dezvoltă COVID-19 prezintă un risc de deces substanțial redus, dacă iau metformină, arată un nou studiu. Acesta vine în completarea cercetărilor anterioare, care indicau faptul că medicamentul ar putea juca un rol în reducerea severității infecției.

Noul studiu, publicat luna aceasta în Frontiers of Endocrinology, a inclus 25 326 de persoane care au fost testate pentru COVID-19 în perioada februarie – iunie 2020.

Rata generală a mortalității la pacienții COVID-19 pozitivi a fost de 11%. Diabetul a fost asociat cu un risc dramatic crescut de deces (OR, 3,62; P <0,0001) și a rămas un factor de risc independent, chiar și după ajustarea în funcție de vârstă, rasă, sex, obezitate și hipertensiune.

Reducerea mortalității în rândul pacienților cu diabet care au luat metformină înainte de diagnosticul pozitiv pentru COVID-19 a fost semnificativă: 11% dintre acești pacienți au decedat, comparativ cu 23% dintre bolnavii cu diabet care nu au luat metformină.

Sursa: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fendo.2020.600439/full

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *