CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccin COVID-19 pentru adolescenți, în evaluare în Europa

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a început să evalueze o cerere pentru extinderea folosirii vaccinului COVID-19 Comirnaty pentru includerea tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Comirnaty este un vaccin pentru prevenirea COVID-19. În prezent este autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de cel puțin 16 ani. Acesta conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) cu instrucțiuni pentru producerea unei proteine, cunoscută sub numele de proteină spike, prezentă în mod natural în SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Vaccinul funcționează prin pregătirea corpului să se apere împotriva coronavirus.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA va efectua o evaluare accelerată a datelor transmise de compania care comercializează Comirnaty, inclusiv rezultatele unui amplu studiu clinic în desfășurare care a implicat adolescenți de la vârsta de 12 ani, pentru a decide dacă se recomandă extinderea indicației. Avizul CHMP va fi apoi transmis Comisiei Europene, care va emite o decizie finală obligatorie din punct de vedere juridic aplicabilă în toate statele membre ale UE.

Sursa: https://vaccinare-covid.gov.ro/agentia-europeana-a-medicamentului-ema-a-inceput-evaluarea-utilizarii-vaccinului-covid-19-comirnaty-la-tinerii-cu-varste-cuprinse-intre-12-si-15-ani/

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *