ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Date pozitive despre vutrisiran în tratamentul amiloidozei ATTR cu polineuropatie

Medicamentul investigațional vutrisiran (Alnylam Pharmaceuticals) și-a îndeplinit obiectivele primare și secundare într-un studiu de fază 3 la adulți cu amiloidoză ereditară tip transtiretină (ATTR) cu polineuropatie.

Rezultatele studiului HELIOS-A arată că vutrisiran „reduce afectarea neurologică și îmbunătățește calitatea vieții la pacienții cu amiloidoză ATTR cu polineuropatie într-un interval de 9 luni, cu un profil încurajator de siguranță și tolerabilitate”, afirmă Akshay Vaishnaw, șeful diviziei de cercetare și dezvoltare din cadrul Alnylam, într-un comunicat de presă.

„Credem ca vutrisiran în doza mica, administrat subcutanat o data pe trimestru, are potentialul de a fi o optiune terapeutica extrem de atractivă pentru pacienții care trăiesc cu această boală progresivă, multisistemică și care poate pune viata in pericol”, a mai spus Vaishnaw.

Vutrisiran este o terapie în curs de dezvoltare pentru tratamentul amiloidozei ATTR, care cuprinde atât amiloidoza ereditară (hATTR), cât și pe cea de tip sălbatic (wtATTR).

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/943863

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *