ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Date pozitive despre vutrisiran în tratamentul amiloidozei ATTR cu polineuropatie

Medicamentul investigațional vutrisiran (Alnylam Pharmaceuticals) și-a îndeplinit obiectivele primare și secundare într-un studiu de fază 3 la adulți cu amiloidoză ereditară tip transtiretină (ATTR) cu polineuropatie.

Rezultatele studiului HELIOS-A arată că vutrisiran „reduce afectarea neurologică și îmbunătățește calitatea vieții la pacienții cu amiloidoză ATTR cu polineuropatie într-un interval de 9 luni, cu un profil încurajator de siguranță și tolerabilitate”, afirmă Akshay Vaishnaw, șeful diviziei de cercetare și dezvoltare din cadrul Alnylam, într-un comunicat de presă.

„Credem ca vutrisiran în doza mica, administrat subcutanat o data pe trimestru, are potentialul de a fi o optiune terapeutica extrem de atractivă pentru pacienții care trăiesc cu această boală progresivă, multisistemică și care poate pune viata in pericol”, a mai spus Vaishnaw.

Vutrisiran este o terapie în curs de dezvoltare pentru tratamentul amiloidozei ATTR, care cuprinde atât amiloidoza ereditară (hATTR), cât și pe cea de tip sălbatic (wtATTR).

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/943863

Articole recomandate
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un singur neuron poate stoca modele electrice, similare amintirilor

1 Minute
O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Exeter și Universitatea din Auckland au făcut o nouă descoperire…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Structura creierului influențează comportamentul psihopat

1 Minute
Un studiu de neuroimagistică relevă diferențe structurale și funcționale în zonele creierului asociate cu reglarea emoțională la oamenii cu trăsături…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Institutul Pasteur va începe testarea unui antiviral până la finalul lunii aprilie

1 Minute
Directorul Institutului Pasteur din Lille (Franța) Xavier Nassif, a declarat pentru postul de televiziune France 3 că specialiștii au identificat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *