ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Date pozitive despre vutrisiran în tratamentul amiloidozei ATTR cu polineuropatie

Medicamentul investigațional vutrisiran (Alnylam Pharmaceuticals) și-a îndeplinit obiectivele primare și secundare într-un studiu de fază 3 la adulți cu amiloidoză ereditară tip transtiretină (ATTR) cu polineuropatie.

Rezultatele studiului HELIOS-A arată că vutrisiran „reduce afectarea neurologică și îmbunătățește calitatea vieții la pacienții cu amiloidoză ATTR cu polineuropatie într-un interval de 9 luni, cu un profil încurajator de siguranță și tolerabilitate”, afirmă Akshay Vaishnaw, șeful diviziei de cercetare și dezvoltare din cadrul Alnylam, într-un comunicat de presă.

„Credem ca vutrisiran în doza mica, administrat subcutanat o data pe trimestru, are potentialul de a fi o optiune terapeutica extrem de atractivă pentru pacienții care trăiesc cu această boală progresivă, multisistemică și care poate pune viata in pericol”, a mai spus Vaishnaw.

Vutrisiran este o terapie în curs de dezvoltare pentru tratamentul amiloidozei ATTR, care cuprinde atât amiloidoza ereditară (hATTR), cât și pe cea de tip sălbatic (wtATTR).

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/943863

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *