ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Date pozitive despre vutrisiran în tratamentul amiloidozei ATTR cu polineuropatie

Medicamentul investigațional vutrisiran (Alnylam Pharmaceuticals) și-a îndeplinit obiectivele primare și secundare într-un studiu de fază 3 la adulți cu amiloidoză ereditară tip transtiretină (ATTR) cu polineuropatie.

Rezultatele studiului HELIOS-A arată că vutrisiran „reduce afectarea neurologică și îmbunătățește calitatea vieții la pacienții cu amiloidoză ATTR cu polineuropatie într-un interval de 9 luni, cu un profil încurajator de siguranță și tolerabilitate”, afirmă Akshay Vaishnaw, șeful diviziei de cercetare și dezvoltare din cadrul Alnylam, într-un comunicat de presă.

„Credem ca vutrisiran în doza mica, administrat subcutanat o data pe trimestru, are potentialul de a fi o optiune terapeutica extrem de atractivă pentru pacienții care trăiesc cu această boală progresivă, multisistemică și care poate pune viata in pericol”, a mai spus Vaishnaw.

Vutrisiran este o terapie în curs de dezvoltare pentru tratamentul amiloidozei ATTR, care cuprinde atât amiloidoza ereditară (hATTR), cât și pe cea de tip sălbatic (wtATTR).

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/943863

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.