ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitaminele C și E ar putea reduce riscul de Parkinson

Consumul mai mare de vitamina C și E a fost asociat cu un risc redus de boală Parkinson  într-o analiză a unui studiu național de cohortă derulat în Suedia. Consumul mai mare al ambelor vitamine, spre deosebire de una singură, a fost asociat cu un risc mai scăzut..

În plus, indicele de masă corporală  și consumul de cafea par să augmenteze efectul pozitiv al acestor vitamine. Cu toate acestea, beta-carotenul dietetic și capacitatea antioxidantă ne-enzimatică  nu au avut niciun efect asupra acestui risc.

Este, totuși, nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma aceste descoperiri. In plus, deocamdată nu este clar care sunt dozele ideale de vitamina E si C pentru a reduce riscul bolii Parkinson.

Sursa: https://n.neurology.org/content/early/2021/01/06/WNL.0000000000011373

Related posts
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Mins read
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Mins read
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Mins read
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *