ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitaminele C și E ar putea reduce riscul de Parkinson

Consumul mai mare de vitamina C și E a fost asociat cu un risc redus de boală Parkinson  într-o analiză a unui studiu național de cohortă derulat în Suedia. Consumul mai mare al ambelor vitamine, spre deosebire de una singură, a fost asociat cu un risc mai scăzut..

În plus, indicele de masă corporală  și consumul de cafea par să augmenteze efectul pozitiv al acestor vitamine. Cu toate acestea, beta-carotenul dietetic și capacitatea antioxidantă ne-enzimatică  nu au avut niciun efect asupra acestui risc.

Este, totuși, nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma aceste descoperiri. In plus, deocamdată nu este clar care sunt dozele ideale de vitamina E si C pentru a reduce riscul bolii Parkinson.

Sursa: https://n.neurology.org/content/early/2021/01/06/WNL.0000000000011373

Articole recomandate
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Descoperiri recente despre tratarea glaucomului

1 Minute
O substanță chimică cunoscută pentru protejarea celulelor nervoase încetinește și glaucomul, principala cauză a orbirii ireversibile, arată rezultatele unui nou…
Cercetare și tratamente experimentaleMedicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un medicament comun ar putea ajuta la prevenirea cancerului de piele

1 Minute
Noi cercetări sugerează că un medicament cu administrare orală utilizat în prezent în mediul clinic pentru tratarea bolilor neuromusculare ar…
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un nouă metodă de monitorizare și prevenire a deteriorării celulelor nervoase după traumatisme craniene

1 Minute
Cercetătorii au descoperit o nouă modalitate de a preveni deteriorarea celulelor nervoase ale creierului după vătămare, ceea ce a relevat,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *