ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitaminele C și E ar putea reduce riscul de Parkinson

Consumul mai mare de vitamina C și E a fost asociat cu un risc redus de boală Parkinson  într-o analiză a unui studiu național de cohortă derulat în Suedia. Consumul mai mare al ambelor vitamine, spre deosebire de una singură, a fost asociat cu un risc mai scăzut..

În plus, indicele de masă corporală  și consumul de cafea par să augmenteze efectul pozitiv al acestor vitamine. Cu toate acestea, beta-carotenul dietetic și capacitatea antioxidantă ne-enzimatică  nu au avut niciun efect asupra acestui risc.

Este, totuși, nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma aceste descoperiri. In plus, deocamdată nu este clar care sunt dozele ideale de vitamina E si C pentru a reduce riscul bolii Parkinson.

Sursa: https://n.neurology.org/content/early/2021/01/06/WNL.0000000000011373

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *