ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitaminele C și E ar putea reduce riscul de Parkinson

Consumul mai mare de vitamina C și E a fost asociat cu un risc redus de boală Parkinson  într-o analiză a unui studiu național de cohortă derulat în Suedia. Consumul mai mare al ambelor vitamine, spre deosebire de una singură, a fost asociat cu un risc mai scăzut..

În plus, indicele de masă corporală  și consumul de cafea par să augmenteze efectul pozitiv al acestor vitamine. Cu toate acestea, beta-carotenul dietetic și capacitatea antioxidantă ne-enzimatică  nu au avut niciun efect asupra acestui risc.

Este, totuși, nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma aceste descoperiri. In plus, deocamdată nu este clar care sunt dozele ideale de vitamina E si C pentru a reduce riscul bolii Parkinson.

Sursa: https://n.neurology.org/content/early/2021/01/06/WNL.0000000000011373

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.