ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Deficitul de vitamina D crește riscul de infectare cu COVID-19

 

Persoanele care au deficit de vitamina D sunt de două ori mai expuse contractării noului coronavirus față de cele cu un nivel normal, potrivit unui nou studiu clinic. Aceste rezultate subliniază importanța asigurării necesarului zilnic de vitamina D, nu doar pentru prevenirea infectării cu COVID-19, ci și pentru creșterea rezistenței organismului în general. Pe parcursul acestui an, mai mulți experți internaționali au atras atenția asupra importanței acestui factor în contractarea și evoluția bolii.

 

Sursa: https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2770157

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase, arată un nou studiu

2 Minute
Un consum mai mare de vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase la persoanele vârstnice, arată un nou studiu…
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *