ŞTIRI MEDICALE

În prezent, Pfizer și Moderna dezvoltă vaccinuri noi. Se recomandă așteptarea noilor variante de vaccin pentru administrarea dozei booster?

Conform interviului luat de jurnalista CNN Deblina Chakraborty medicului Leana Wen, recomandările sunt că NU, nu ar trebui ca populația să aștepte noile vaccinuri, iar cele două motive principale sunt următoarele: există din ce în ce mai multe dovezi că este necesară o a treia injecție cu Pfizer sau Moderna sau un al doilea vaccin după Johnson & Johnson pentru a menține o protecție puternică împotriva Covid-19.

Săptămâna trecută au fost publicare trei noi studii de către CDC, care arată că doza booster protejează împotriva formei severe a bolii. Datorită dozei booster, 90 % dintre cazurile noi de infectare nu au avut nevoie de spitalizare, comparativ cu 57% eficiență în cazul persoanelor vaccinate, dar care nu au primit doza booster.

Analizând 13.000 de cazuri de infectare cu varianta Omicron, un alt studiu arată că dezvoltarea unei infecții a fost cu 66% mai mică la participanții care au primit trei doze.

Cel de-al doilea motiv al recomandării vaccinării cu doza booster acum este că vaccinurile specifice Omicron sunt încă în teste clinice. Testele vor dura luni de zile și nu se cunoaște încă dacă aceste vaccinuri specifice variantei vor fi mai bune decât vaccinurile originale.

Sursa: cnn. com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.