ŞTIRI MEDICALE

În prezent, Pfizer și Moderna dezvoltă vaccinuri noi. Se recomandă așteptarea noilor variante de vaccin pentru administrarea dozei booster?

Conform interviului luat de jurnalista CNN Deblina Chakraborty medicului Leana Wen, recomandările sunt că NU, nu ar trebui ca populația să aștepte noile vaccinuri, iar cele două motive principale sunt următoarele: există din ce în ce mai multe dovezi că este necesară o a treia injecție cu Pfizer sau Moderna sau un al doilea vaccin după Johnson & Johnson pentru a menține o protecție puternică împotriva Covid-19.

Săptămâna trecută au fost publicare trei noi studii de către CDC, care arată că doza booster protejează împotriva formei severe a bolii. Datorită dozei booster, 90 % dintre cazurile noi de infectare nu au avut nevoie de spitalizare, comparativ cu 57% eficiență în cazul persoanelor vaccinate, dar care nu au primit doza booster.

Analizând 13.000 de cazuri de infectare cu varianta Omicron, un alt studiu arată că dezvoltarea unei infecții a fost cu 66% mai mică la participanții care au primit trei doze.

Cel de-al doilea motiv al recomandării vaccinării cu doza booster acum este că vaccinurile specifice Omicron sunt încă în teste clinice. Testele vor dura luni de zile și nu se cunoaște încă dacă aceste vaccinuri specifice variantei vor fi mai bune decât vaccinurile originale.

Sursa: cnn. com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase, arată un nou studiu

2 Minute
Un consum mai mare de vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase la persoanele vârstnice, arată un nou studiu…
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *