ŞTIRI MEDICALE

În prezent, Pfizer și Moderna dezvoltă vaccinuri noi. Se recomandă așteptarea noilor variante de vaccin pentru administrarea dozei booster?

Conform interviului luat de jurnalista CNN Deblina Chakraborty medicului Leana Wen, recomandările sunt că NU, nu ar trebui ca populația să aștepte noile vaccinuri, iar cele două motive principale sunt următoarele: există din ce în ce mai multe dovezi că este necesară o a treia injecție cu Pfizer sau Moderna sau un al doilea vaccin după Johnson & Johnson pentru a menține o protecție puternică împotriva Covid-19.

Săptămâna trecută au fost publicare trei noi studii de către CDC, care arată că doza booster protejează împotriva formei severe a bolii. Datorită dozei booster, 90 % dintre cazurile noi de infectare nu au avut nevoie de spitalizare, comparativ cu 57% eficiență în cazul persoanelor vaccinate, dar care nu au primit doza booster.

Analizând 13.000 de cazuri de infectare cu varianta Omicron, un alt studiu arată că dezvoltarea unei infecții a fost cu 66% mai mică la participanții care au primit trei doze.

Cel de-al doilea motiv al recomandării vaccinării cu doza booster acum este că vaccinurile specifice Omicron sunt încă în teste clinice. Testele vor dura luni de zile și nu se cunoaște încă dacă aceste vaccinuri specifice variantei vor fi mai bune decât vaccinurile originale.

Sursa: cnn. com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *