ŞTIRI MEDICALE

Intervenție dificilă a medicilor după ce un tânăr a înghițit un cablu USB de aproape 1 metru

Medicii din Turcia au realizat o intervenție dificilă, după ce un adolescent de 15 ani a ajuns la spital acuzând dureri severe de stomac. Specialiștii i-au făcut o radiografie, în urma căreia au constatat că tânărul înghițise un cablu de încărcare USB.

Băiatul a fost dus de familie la Urgențe după ce s-a plâns de greață și dureri de stomac. O radiografie a dezvăluit rapid că acesta înghițise un cablu de alimentare.

Pentru a-i salva viața, medicii au lucrat contra cronometru. Pacientul a fost transferat imediat cu o ambulanță la Spitalul Universitar Firat din Elazig, Turcia, unde o echipă de specialiști a fost alertată despre caz. Doctorii au fost nevoiți să găsească o modalitate de a atenua durerea băiatului și de a extrage în siguranță corpul străin.

Cu ajutorul unei proceduri de endoscop și a unei incizii, profesorul Yasar Dogan, șeful secției de gastroenterologie, hepatologie și nutriție pediatrică a unității medicale, alături de echipa sa de doctori, a reușit să scoată cablul din stomacul baiatului.

„În mod evident, ne-a fost greu să scoatem cablul, deoarece un capăt al cablului a trecut în intestinul subțire”, a spus Dogan.

După ce a smuls în cele din urmă cordonul încolăcit, care măsura 91 cm lungime, a fost descoperit și un ghem de păr în interiorul organismului băiatului.

Rămâne neclar cum sau de ce a înghițit obiectele.

„După ce procedura s-a încheiat cu succes, pacientul a fost trimis acasă sănătos”, a adăugat Dogan.

Sursa: nypost.com/ news.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *