ŞTIRI MEDICALE

Intervenție dificilă a medicilor după ce un tânăr a înghițit un cablu USB de aproape 1 metru

Medicii din Turcia au realizat o intervenție dificilă, după ce un adolescent de 15 ani a ajuns la spital acuzând dureri severe de stomac. Specialiștii i-au făcut o radiografie, în urma căreia au constatat că tânărul înghițise un cablu de încărcare USB.

Băiatul a fost dus de familie la Urgențe după ce s-a plâns de greață și dureri de stomac. O radiografie a dezvăluit rapid că acesta înghițise un cablu de alimentare.

Pentru a-i salva viața, medicii au lucrat contra cronometru. Pacientul a fost transferat imediat cu o ambulanță la Spitalul Universitar Firat din Elazig, Turcia, unde o echipă de specialiști a fost alertată despre caz. Doctorii au fost nevoiți să găsească o modalitate de a atenua durerea băiatului și de a extrage în siguranță corpul străin.

Cu ajutorul unei proceduri de endoscop și a unei incizii, profesorul Yasar Dogan, șeful secției de gastroenterologie, hepatologie și nutriție pediatrică a unității medicale, alături de echipa sa de doctori, a reușit să scoată cablul din stomacul baiatului.

„În mod evident, ne-a fost greu să scoatem cablul, deoarece un capăt al cablului a trecut în intestinul subțire”, a spus Dogan.

După ce a smuls în cele din urmă cordonul încolăcit, care măsura 91 cm lungime, a fost descoperit și un ghem de păr în interiorul organismului băiatului.

Rămâne neclar cum sau de ce a înghițit obiectele.

„După ce procedura s-a încheiat cu succes, pacientul a fost trimis acasă sănătos”, a adăugat Dogan.

Sursa: nypost.com/ news.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

OMS avertizează: Folosirea îndulcitorilor pentru a slăbi reprezintă un pericol pentru sănătate

2 Minute
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea îndulcitorilor fără zahăr (NSS) pentru pierderea…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de broccoli poate reduce alergiile cutanate, arată un studiu realizat în Franța

2 Minute
Consumul de broccoli sau varză ar limita severitatea alergiilor pielii, arată un studiu recent realizat de Institutul Naţional pentru Sănătate…
ŞTIRI MEDICALE

INSP: 30% din afecţiunile diareice şi 20% din infecţiile respiratorii pot fi prevenite prin igienizarea consecventă a mâinilor

1 Minute
Măsurile eficiente de prevenire și control al infecțiilor, inclusiv igiena mâinilor, previn 70% din infecțiile asociate asistenței medicale (IAAM), contribuind…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *