ŞTIRI MEDICALE

Intervenție dificilă a medicilor după ce un tânăr a înghițit un cablu USB de aproape 1 metru

Medicii din Turcia au realizat o intervenție dificilă, după ce un adolescent de 15 ani a ajuns la spital acuzând dureri severe de stomac. Specialiștii i-au făcut o radiografie, în urma căreia au constatat că tânărul înghițise un cablu de încărcare USB.

Băiatul a fost dus de familie la Urgențe după ce s-a plâns de greață și dureri de stomac. O radiografie a dezvăluit rapid că acesta înghițise un cablu de alimentare.

Pentru a-i salva viața, medicii au lucrat contra cronometru. Pacientul a fost transferat imediat cu o ambulanță la Spitalul Universitar Firat din Elazig, Turcia, unde o echipă de specialiști a fost alertată despre caz. Doctorii au fost nevoiți să găsească o modalitate de a atenua durerea băiatului și de a extrage în siguranță corpul străin.

Cu ajutorul unei proceduri de endoscop și a unei incizii, profesorul Yasar Dogan, șeful secției de gastroenterologie, hepatologie și nutriție pediatrică a unității medicale, alături de echipa sa de doctori, a reușit să scoată cablul din stomacul baiatului.

„În mod evident, ne-a fost greu să scoatem cablul, deoarece un capăt al cablului a trecut în intestinul subțire”, a spus Dogan.

După ce a smuls în cele din urmă cordonul încolăcit, care măsura 91 cm lungime, a fost descoperit și un ghem de păr în interiorul organismului băiatului.

Rămâne neclar cum sau de ce a înghițit obiectele.

„După ce procedura s-a încheiat cu succes, pacientul a fost trimis acasă sănătos”, a adăugat Dogan.

Sursa: nypost.com/ news.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cancerul de sân: Majoritatea femeilor nu conștientizează sau subestimează factorii de risc ce duc la apariția bolii

2 Minute
Cancerul de sân este cel mai frecvent diagnosticat cancer la nivel global și, potrivit cercetătorilor de la Agenția Internațională pentru…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Persoanele care vor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere o pot face și în farmacii

2 Minute
Vaccinarea antigripală a început şi în farmaciile comunitare autorizate în acest sens de către Ministerul Sănătăţii în cadrul unui program…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Recomandări ale Ministerului Sănătății în contextul instituirii stării de alertă epidemiologică din cauza gripei

2 Minute
Primele două decese au fost înregistrate din cauza gripei, între care o femeie de 25 de ani care nu avea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *