CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Mai este utilă platforma de programare pentru vaccinare?

Platforma de programare pentru administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 este în continuare utilă, consideră Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale, în pofida interesului crescut al populației pentru maratoanele de vaccinare sau pentru cele de tip drive-through.

„Consider că platforma de programare oferă, în momentul de față, o alternativă foarte bună pentru cei care doresc să-și garanteze un loc într-un centru de vaccinare. Într-adevăr, prezentarea directă are foarte multe avantaje, dar, în același timp, și o serie de inconveniente, precum posibilitatea inexistenței dozelor. Tocmai de aceea, este important s-o menținem în continuare activă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, el a adăugat că, prin intermediul platformei, se face un management mult mai bun al stocurilor de vaccin și al necesarului, iar opțiunile precum maratoanele de vaccinare sau activitățile de tip drive-through ar trebui să funcționeze complementar, astfel încât să se asigure populației posibilități multiple.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-valeriu-gheorghita-i-rectorul-universitatii-de-medicina-i-farmacie-carol-davila-bucure-ti-viorel-jinga&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *