CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Valeriu Gheorghiță contrazice Federația Solidaritatea Sanitară

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că a fost atins obiectivul de a avea peste 80% persoane vaccinate în sistemul medical și social, contrazicând astfel informațiile studiului publicat de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, conform cărora procentul lucrătorilor din sănătate vaccinați este de aproximativ 45%.

„Aș vrea să menționez că acele date sunt comunicate în urma efectuării unor chestionare, într-o parte din unitățile sanitare. Nu îmi dau seama care este nivelul de fidelitate al acestora și care este marja de eroare, însă pot să vă spun că nivelul de acoperire vaccinală în unitățile sanitare este unul foarte ridicat. Depinde foarte mult de tipul unității medicale către care a fost trimis chestionarul, știind faptul că, spre exemplu, în unitățile care au îngrijit pacienți COVID-19, rata de intenție de vaccinare a fost de peste 90% încă de la început. Iar procentul general de acoperire vaccinală în etapa întâi, cea adresată personalului medical și social, este de peste 85%”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

El a adăugat că nu crede că procentul este mai mic în spitalele publice; dimpotrivă, rata de vaccinare este mult mai mare comparativ cu restul categoriilor de personal medical.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-valeriu-gheorghita-i-rectorul-universitatii-de-medicina-i-farmacie-carol-davila-bucure-ti-viorel-jinga&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *