ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Nou tratament eficient împotriva malariei

Un nou medicament împotriva malariei a fost aprobat recent și constituie o evoluție din punct de vedere medical, deoarece este necesară administrarea numai a unei singure doze. De cele mai multe ori, eficacitatea tratamentului era compromisă din cauza recidivei, ce poate prelungi infecția cu câteva luni sau chiar ani, ceea ce contribuie la transmiterea bolii.

„Evaluarea impactului asupra sănătății publice ca urmare a introducerii acestui medicament este o provocare complexă. Îmbunătățirea probabilă a aderenței la tratament, criteriile variabile de eligibilitate și modelele multiple de transmitere sunt factori care trebuie luați în considerare”, au declarat cercetătorii Narimane Nekkab și Michael White. Aceștia estimează că noul tratament ar putea îmbunătăți eliminarea paraziților cu 20%, ceea ce ar favoriza reducerea cu 38% a incidenței clinice în primii cinci ani de utilizare.

Brazilia va fi prima țară care va produce noul medicament. Numai aici, în 2018, au fost raportate aproximativ 237.000 de cazuri de malarie, 91,5% dintre acestea fiind cauzate de parazitul Plasmodium vivax.

Sursa: https://www.pasteur.fr/en/research-journal/news/malaria-efficacy-new-treatment-plasmodium-vivax

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *