ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării. În cadrul cursurilor, medicii învață tehnici de de-escaladare a conflictelor.

Pandemia a produs o stare de tensiune, “oamenii sunt speriați, încordați și stresați” – consideră Dr. psihiatru Dr. Barbora Mechurova din Cehia.

Republica Cehă a avut cea mai mare rată de mortalitate Covid pe cap de locuitor de pe planetă la un anumit moment. În prezent, 63% din populația cehă este complet vaccinată, față de media UE de 69%, iar sentimentul de criză pare că începe să dispară.

Sursa: bbc. com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *