ŞTIRI MEDICALE

Muzica selectată de inteligența artificială (AI) scade anxietatea

Un studiu recent privind muzica și anxietatea provine de la oamenii de știință de la Universitatea Ryerson din Toronto, Canada, care au descoperit că o combinație de muzică selectată de inteligența artificială și stimularea auditivă a ritmului ajută la ameliorarea simptomelor pentru persoanele cu anxietate moderată.

Studiul a concluzionat că playlist-urile elaborate de inteligența artificială (AI) combinate cu „stimularea auditivă a ritmului” ajută la ameliorarea simptomelor de anxietate moderată.

“Constatările noastre indică faptul că ascultarea muzicii a avut un impact asupra sistemului de stres psihobiologic. Ascultarea muzicii înainte de un factor de stres standardizat a afectat în mod predominant sistemul nervos autonom (în ceea ce privește o recuperare mai rapidă) și, într-o măsură mai mică, răspunsul endocrin și psihologic la stres. Aceste constatări pot ajuta la o mai bună înțelegere a efectelor benefice ale muzicii asupra corpului uman.” 

– (Din Concluziile cercetării, prezentate în articolul cu titlul “The Effect of Music on the Human Stress Response”, disponibil aici )

O listă de redare muzicală personalizată a ajutat la reducerea semnificativă a simptomelor la participanții cu anxietate de trăsătură ridicată. Cercetătorii speră că descoperirile lor vor oferi tratamente simple și rentabile împotriva anxietății pentru unele persoane.

Sursa: news-medical . net

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *