ŞTIRI MEDICALE

Muzica selectată de inteligența artificială (AI) scade anxietatea

Un studiu recent privind muzica și anxietatea provine de la oamenii de știință de la Universitatea Ryerson din Toronto, Canada, care au descoperit că o combinație de muzică selectată de inteligența artificială și stimularea auditivă a ritmului ajută la ameliorarea simptomelor pentru persoanele cu anxietate moderată.

Studiul a concluzionat că playlist-urile elaborate de inteligența artificială (AI) combinate cu „stimularea auditivă a ritmului” ajută la ameliorarea simptomelor de anxietate moderată.

“Constatările noastre indică faptul că ascultarea muzicii a avut un impact asupra sistemului de stres psihobiologic. Ascultarea muzicii înainte de un factor de stres standardizat a afectat în mod predominant sistemul nervos autonom (în ceea ce privește o recuperare mai rapidă) și, într-o măsură mai mică, răspunsul endocrin și psihologic la stres. Aceste constatări pot ajuta la o mai bună înțelegere a efectelor benefice ale muzicii asupra corpului uman.” 

– (Din Concluziile cercetării, prezentate în articolul cu titlul “The Effect of Music on the Human Stress Response”, disponibil aici )

O listă de redare muzicală personalizată a ajutat la reducerea semnificativă a simptomelor la participanții cu anxietate de trăsătură ridicată. Cercetătorii speră că descoperirile lor vor oferi tratamente simple și rentabile împotriva anxietății pentru unele persoane.

Sursa: news-medical . net

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *