ŞTIRI MEDICALE

Muzica selectată de inteligența artificială (AI) scade anxietatea

Un studiu recent privind muzica și anxietatea provine de la oamenii de știință de la Universitatea Ryerson din Toronto, Canada, care au descoperit că o combinație de muzică selectată de inteligența artificială și stimularea auditivă a ritmului ajută la ameliorarea simptomelor pentru persoanele cu anxietate moderată.

Studiul a concluzionat că playlist-urile elaborate de inteligența artificială (AI) combinate cu „stimularea auditivă a ritmului” ajută la ameliorarea simptomelor de anxietate moderată.

“Constatările noastre indică faptul că ascultarea muzicii a avut un impact asupra sistemului de stres psihobiologic. Ascultarea muzicii înainte de un factor de stres standardizat a afectat în mod predominant sistemul nervos autonom (în ceea ce privește o recuperare mai rapidă) și, într-o măsură mai mică, răspunsul endocrin și psihologic la stres. Aceste constatări pot ajuta la o mai bună înțelegere a efectelor benefice ale muzicii asupra corpului uman.” 

– (Din Concluziile cercetării, prezentate în articolul cu titlul “The Effect of Music on the Human Stress Response”, disponibil aici )

O listă de redare muzicală personalizată a ajutat la reducerea semnificativă a simptomelor la participanții cu anxietate de trăsătură ridicată. Cercetătorii speră că descoperirile lor vor oferi tratamente simple și rentabile împotriva anxietății pentru unele persoane.

Sursa: news-medical . net

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.