ŞTIRI MEDICALE

Muzica selectată de inteligența artificială (AI) scade anxietatea

Un studiu recent privind muzica și anxietatea provine de la oamenii de știință de la Universitatea Ryerson din Toronto, Canada, care au descoperit că o combinație de muzică selectată de inteligența artificială și stimularea auditivă a ritmului ajută la ameliorarea simptomelor pentru persoanele cu anxietate moderată.

Studiul a concluzionat că playlist-urile elaborate de inteligența artificială (AI) combinate cu „stimularea auditivă a ritmului” ajută la ameliorarea simptomelor de anxietate moderată.

“Constatările noastre indică faptul că ascultarea muzicii a avut un impact asupra sistemului de stres psihobiologic. Ascultarea muzicii înainte de un factor de stres standardizat a afectat în mod predominant sistemul nervos autonom (în ceea ce privește o recuperare mai rapidă) și, într-o măsură mai mică, răspunsul endocrin și psihologic la stres. Aceste constatări pot ajuta la o mai bună înțelegere a efectelor benefice ale muzicii asupra corpului uman.” 

– (Din Concluziile cercetării, prezentate în articolul cu titlul “The Effect of Music on the Human Stress Response”, disponibil aici )

O listă de redare muzicală personalizată a ajutat la reducerea semnificativă a simptomelor la participanții cu anxietate de trăsătură ridicată. Cercetătorii speră că descoperirile lor vor oferi tratamente simple și rentabile împotriva anxietății pentru unele persoane.

Sursa: news-medical . net

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

8.000 de pași parcurși o dată sau de două ori pe săptămână reduc riscul de mortalitate (studiu)

2 Minute
Parcurgerea a 8.000 de pași – aproximativ 6,4 kilometri – în una sau două zile pe săptămână poate reduce semnificativ…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul alimentelor bogate în magneziu duce la o mai bună sănătate a creierului, susțin cercetătorii din Australia

2 Minute
Consumul de alimente ce sunt bogate în magneziu poate contribui la o mai bună sănătate cerebrală pe parcursul vieții, arată…
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *