CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Deși cererea este redusă, România încă recepționeză AstraZeneca

Aproximativ 130.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung astăzi în țară, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar în perioada următoare vor fi distribuite către centrele regionale. Transportul este asigurat de către firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, țara noastră a recepționat peste 2 milioane de doze de vaccin Vaxzevria, numai 30% dintre acestea fiind utilizate pentru imunizarea populației. Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare, mai bine de 3,7 milioane de români s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Sursa: https://vaccinare-covid.gov.ro/o-noua-transa-de-vaccin-vaxzevria-astrazeneca-soseste-maine-in-tara-2/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.