CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Noi excepții de la măsura carantinării, în urma vaccinării

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a instituit noi reguli în privința carantinei.

Astfel, persoanele care intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin nu mai sunt obligate să stea în carantină.

De asemenea, cei care au avut contact direct cu o persoană infectată sunt exceptați de la măsura carantinei, dacă au trecut cele 10 zile de la administrarea celei de-a doua doze.

Copiii, însă, nu vor beneficia de aceleași măsuri, întrucât nu pot fi vaccinați, deocamdată, în timp ce sunt considerați vectori ai răspândirii.

În aceste circumstanțe, redeschiderea școlilor rămâne problematică. Autoritățile au anunțat că vor lua, totuși, o decizie în acest sens în data de 2 februarie, cu 5 zile înainte de prefigurarea redeschiderii școlilor.

Până la această dată, vaccinarea voluntară a cadrelor didactice și a personalului auxiliar cu cele două doze de vaccin și parcurgerea celor 10 zile ulterioare considerate necesare pentru imunizare este, matematic, imposibilă.

Sursa: https://i0.1616.ro/media/2/2701/33586/19905754/1/hotarare-cnsu-nr-4-din-18-01-2021.pdf

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.