CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Noi excepții de la măsura carantinării, în urma vaccinării

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a instituit noi reguli în privința carantinei.

Astfel, persoanele care intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin nu mai sunt obligate să stea în carantină.

De asemenea, cei care au avut contact direct cu o persoană infectată sunt exceptați de la măsura carantinei, dacă au trecut cele 10 zile de la administrarea celei de-a doua doze.

Copiii, însă, nu vor beneficia de aceleași măsuri, întrucât nu pot fi vaccinați, deocamdată, în timp ce sunt considerați vectori ai răspândirii.

În aceste circumstanțe, redeschiderea școlilor rămâne problematică. Autoritățile au anunțat că vor lua, totuși, o decizie în acest sens în data de 2 februarie, cu 5 zile înainte de prefigurarea redeschiderii școlilor.

Până la această dată, vaccinarea voluntară a cadrelor didactice și a personalului auxiliar cu cele două doze de vaccin și parcurgerea celor 10 zile ulterioare considerate necesare pentru imunizare este, matematic, imposibilă.

Sursa: https://i0.1616.ro/media/2/2701/33586/19905754/1/hotarare-cnsu-nr-4-din-18-01-2021.pdf

Articole recomandate
Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Primul tratament pentru atrofia musculară spinală cu administrare orală

1 Minute
EMA a recomandat acordarea unei autorizații de introducere pe piață în Uniunea Europeană pentru primul tratament cu administrare orală pentru…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19 în România: Bilanț la un an

1 Minute
În 26 februarie 2020 era confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în România, la Institutul „Matei Balș” din…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Specialiștii de la Oxford ar putea dezvolta pastile sau spray-uri nazale anti-COVID-19

1 Minute
Echipa din spatele vaccinului anti-coronavirus dezvoltat la Oxford evaluează posibilitatea de a crea tablete sau spray-uri nazale pentru a înlocui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *