ŞTIRI MEDICALE

Nou studiu: Exercițiile fizice sunt hrană pentru creier

Au fost cercetate mecanismele implicate în relația dintre exercițiile fizice și sănătatea creierului într-un nou studiu. Cercetările anterioare au arătat că un volum mai mare de materie cenușie poate contribui la protejarea împotriva demenței prin îmbunătățirea funcțiilor cerebrale.

La studiu au participat 134 de persoane cu vârsta medie de 69 de ani care nu aveau probleme de memorie. Participanții au completat un sondaj privind activitatea fizică care acoperea ultimele 12 luni și au făcut scanări cerebrale pentru a măsura metabolismul glucozei și volumul creierului.

Metabolismul glucozei în creier asigură combustibil pentru creier prin generarea unei molecule cheie pentru menținerea sănătății neuronilor și a altor celule. Un metabolism redus al glucozei în creier poate fi observat la persoanele cu demență.

Dr. Sheldon Zablow, profesor asistent de medicină la University of California San Diego Medical School din La Jolla, California a afirmat despre acest studiu:

Exercițiul fizic a fost adesea numit hrană pentru creier, multe studii demonstrând beneficiile exercițiilor fizice pentru îmbunătățirea sănătății creierului și reducerea riscului de demență. Acest studiu de cercetare actual afirmă că activitatea fizică îmbunătățește funcția cognitivă a creierului prin îmbunătățirea metabolismului insulinei. Îmbunătățirea controlului greutății poate limita rata de pierdere a volumului creierului, un factor de risc cunoscut pentru demență.”

„Acest studiu se adaugă la volumul tot mai mare de cercetări cu privire la beneficiile unei vieți active asupra sănătății creierului, în special pe măsură ce îmbătrânim.” ( Dr. Moore, interviu acordat Medical News Today)

Cercetarea este publicată în ediția online Neurology – revista medicală a Academiei Americane de Neurologie (din aprilie 2022).

Sursa: Medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Virușii schimbă mirosurile gazdelor pentru a atrage țânțarii

2 Minute
Peste 1 milion de decese în fiecare an sunt atribuite bolilor transmise de țânțari, inclusiv malaria, febra galbenă, febra Dengue,…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.