ŞTIRI MEDICALE

Ești cu adevărat mai productiv dacă te trezești devreme?

Rezultatele unui studiu realizat de Fundația Națională a Somnului* (SUA) arată că „persoanele care dorm în mod obișnuit în afara intervalului normal pot prezenta semne sau simptome ale unor probleme grave de sănătate sau, dacă o fac în mod voluntar, își pot compromite sănătatea și bunăstarea” (sursa) . Un alt studiu susține că dormitul cu mult mai puține ore decât media este mai probabil să fie o alegere proprie, decât ceva natural și va genera o acumulare semnificativă de oboseală, ceea ce dăunează sănătății (sursa).

Ar putea exista unele avantaje pentru productivitate datorită trezirii la primele ore ale dimineții, dar acestea ar putea fi anulate de consecințele somnului pierdut. Este sănătos pentru adulți să doarmă între 7-9 ore. Mai puțin sau mai mult de atât afectează concentrarea, starea, memoria, nivelul de stres și altele.

*The National Sleep Foundation (NSF) – este o organizație înființată în 1990 pentru a educa publicul despre legătura dintre somn și sănătate.

Sursa:  sciencefocus.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *