ŞTIRI MEDICALE

Ești cu adevărat mai productiv dacă te trezești devreme?

Rezultatele unui studiu realizat de Fundația Națională a Somnului* (SUA) arată că „persoanele care dorm în mod obișnuit în afara intervalului normal pot prezenta semne sau simptome ale unor probleme grave de sănătate sau, dacă o fac în mod voluntar, își pot compromite sănătatea și bunăstarea” (sursa) . Un alt studiu susține că dormitul cu mult mai puține ore decât media este mai probabil să fie o alegere proprie, decât ceva natural și va genera o acumulare semnificativă de oboseală, ceea ce dăunează sănătății (sursa).

Ar putea exista unele avantaje pentru productivitate datorită trezirii la primele ore ale dimineții, dar acestea ar putea fi anulate de consecințele somnului pierdut. Este sănătos pentru adulți să doarmă între 7-9 ore. Mai puțin sau mai mult de atât afectează concentrarea, starea, memoria, nivelul de stres și altele.

*The National Sleep Foundation (NSF) – este o organizație înființată în 1990 pentru a educa publicul despre legătura dintre somn și sănătate.

Sursa:  sciencefocus.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *