Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

O dublă terapie eficientă în tratarea carcinomului avansat al celulelor renale

 

Companiile Merck și Eisai au anunțat date pozitive în urma unui studiu pivot de fază III, care evaluează o combinație a terapiei Merck anti-PD-1, Keytruda, plus inhibitorul multiplu al receptorului de tirozin kinază Lenvima, produs de Eisai, pentru tratamentul de primă linie al pacienților cu carcinom avansat al celulelor renale, o formă de cancer la rinichi.

Rezultatele studiului KEYNOTE-581 / CLEAR (Studiul 307) au arătat  plus Lenvima plus Keytruda au generat o îmbunătățire semnificativă statistic a supraviețuirii fără progresie a bolii, a supraviețuirii globale și a ratei de răspuns obiective, față de Sutent (sunitinib).

În plus, Lenvima plus everolimus a îndeplinit obiectivul primar al studiului, demonstrând o îmbunătățire semnificativă statistic și clinic, comparativ cu combinația Lenvima plus sunitinib.

Merck și Eisai intenționează să adreseze autorităților de reglementare cereri de autorizare de introducere pe piață, pe baza acestor rezultate.

Companiile continuă, de asemenea, să studieze combinația Keytruda plus Lenvima prin programul clinic LEAP (Lenvatinib și Pembrolizumab) în 19 studii pe 13 tipuri diferite de tumori.

Keytruda este deja aprobat în S.U.A. pentru utilizare pentru 30 de indicații, în mai multe tipuri diferite de tumori.

 

Sursa: https://www.eisai.com/news/2020/news202073.html

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul AstraZeneca - eficient și împotriva tulpinii braziliene

1 Minute
Datele preliminare dintr-un studiu efectuat la Universitatea din Oxford indică faptul că vaccinul COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca este eficient împotriva…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Sâmbătă a fost vaccinat primul român cu vârsta sub 18 ani

1 Minute
Prima persoană din România cu vârsta sub 18 ani care a primit vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer este un adolescent…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a emis recomandările pentru administrarea anticorpilor monoclonali

1 Minute
Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA și-a finalizat analiza privind utilizarea anticorpilor monoclonali bamlanivimab și etesevimab pentru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *