O dublă terapie eficientă în tratarea carcinomului avansat al celulelor renale

PortalMed Logo

 

Companiile Merck și Eisai au anunțat date pozitive în urma unui studiu pivot de fază III, care evaluează o combinație a terapiei Merck anti-PD-1, Keytruda, plus inhibitorul multiplu al receptorului de tirozin kinază Lenvima, produs de Eisai, pentru tratamentul de primă linie al pacienților cu carcinom avansat al celulelor renale, o formă de cancer la rinichi.

Rezultatele studiului KEYNOTE-581 / CLEAR (Studiul 307) au arătat  plus Lenvima plus Keytruda au generat o îmbunătățire semnificativă statistic a supraviețuirii fără progresie a bolii, a supraviețuirii globale și a ratei de răspuns obiective, față de Sutent (sunitinib).

În plus, Lenvima plus everolimus a îndeplinit obiectivul primar al studiului, demonstrând o îmbunătățire semnificativă statistic și clinic, comparativ cu combinația Lenvima plus sunitinib.

Merck și Eisai intenționează să adreseze autorităților de reglementare cereri de autorizare de introducere pe piață, pe baza acestor rezultate.

Companiile continuă, de asemenea, să studieze combinația Keytruda plus Lenvima prin programul clinic LEAP (Lenvatinib și Pembrolizumab) în 19 studii pe 13 tipuri diferite de tumori.

Keytruda este deja aprobat în S.U.A. pentru utilizare pentru 30 de indicații, în mai multe tipuri diferite de tumori.

 

Sursa: https://www.eisai.com/news/2020/news202073.html

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH