ŞTIRI MEDICALE

Oamenii de știință au identificat un regulator molecular implicat în rezistența la tratamentul cancerului de sân

O echipă de la UNIGE a identificat o țintă potențială pentru restabilirea eficacității tratamentului standard la pacienții rezistenți.

Multe paciente cu cancer de sân dezvoltă rezistență la tratamentele medicamentoase standard care au ca scop prevenirea creșterii celulelor canceroase. O echipă de la Universitatea din Geneva (UNIGE) a identificat un regulator molecular implicat în aceste mecanisme de rezistență. Pierderea acestui regulator duce la proliferarea celulelor canceroase – chiar dacă acestea sunt tratate – printr-o cale de semnalizare care poate fi la rândul ei inhibată de un alt tratament.

Oamenii de știință au identificat că un nivel scăzut al proteinei SPRED2 face ca celulele canceroase să devină rezistente la tratament.

Descoperirile echipei fac posibilă luarea în considerare a unei duble terapii pentru anumiți pacienți ale căror tumori nu mai răspund la tratamentul standard. Mai multe informații sunt disponibile în publicația Cancers.

Sursa: news-medical . net

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *