ŞTIRI MEDICALE

Oamenii de știință au identificat un regulator molecular implicat în rezistența la tratamentul cancerului de sân

O echipă de la UNIGE a identificat o țintă potențială pentru restabilirea eficacității tratamentului standard la pacienții rezistenți.

Multe paciente cu cancer de sân dezvoltă rezistență la tratamentele medicamentoase standard care au ca scop prevenirea creșterii celulelor canceroase. O echipă de la Universitatea din Geneva (UNIGE) a identificat un regulator molecular implicat în aceste mecanisme de rezistență. Pierderea acestui regulator duce la proliferarea celulelor canceroase – chiar dacă acestea sunt tratate – printr-o cale de semnalizare care poate fi la rândul ei inhibată de un alt tratament.

Oamenii de știință au identificat că un nivel scăzut al proteinei SPRED2 face ca celulele canceroase să devină rezistente la tratament.

Descoperirile echipei fac posibilă luarea în considerare a unei duble terapii pentru anumiți pacienți ale căror tumori nu mai răspund la tratamentul standard. Mai multe informații sunt disponibile în publicația Cancers.

Sursa: news-medical . net

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *