CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

OMS autorizează vaccinul Sinovac

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a autorizat vaccinul CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac, pentru utilizare de urgență. Ca urmare a acestei decizii, serul poate fi inclus în programul COVAX, condiție necesară pentru a putea fi achiziționat internațional. De asemenea, permite statelor să implementeze propriile politici interne de sănătate care să includă și vaccinul CoronaVac.

„Lumea are nevoie disperată de mai multe seruri împotriva noului coronavirus pentru a rezolva uriașa inechitate de acces la nivel global. Facem un îndemn pentru producători să participe la COVAX pentru a pune în comun informații și să contribuie, astfel, la controlul pandemiei”, a declarat dr. Mariângela Simão, Assistant-Director General al OMS pentru accesul la produse de sănătate.

Vaccinul Sinovac are o eficacitate în ceea ce privește boala simptomatică de 51% și a prevenit dezvoltarea unor forme severe de coronavirus, precum și spitalizarea, la toți subiecții incluși în studii. Avantajul serului CoronaVac este faptul că nu impune cerințe speciale pentru depozitare. OMS recomandă folosirea serului în cazul persoanelor de peste 18 ani, fiind necesare administrarea a două doze, la o perioadă de două până la patru săptămâni una de cealaltă.

Sursa: https://www.who.int/news/item/01-06-2021-who-validates-sinovac-covid-19-vaccine-for-emergency-use-and-issues-interim-policy-recommendations

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Vaccinurile COVID-19 afectează ADN-ul și cât timp protejează?

1 Minute
Nu s-a demonstrat că vaccinurile ARNm împotriva COVID-19 se încorporează la nivel de ADN, ci acestea conțin instrucțiuni genetice pentru…
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Vaccinul anti-HPV poate fi administrat simultan cu cel COVID-19

1 Minute
În prezent, în România se desfășoară și o altă campanie de vaccinare, anti-HPV, în afară de cea cauzată de COVID-19….
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Sondaj: „Dacă percepția nu se modifică, România nu va mai avea pe cine vaccina”

1 Minute
Estimările indică faptul că doar 5 milioane de români se vor vaccina până la finalul anului, ceea ce înseamnă o…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *