CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALEStudii clinice

OMS cere realizarea de studii în privința interșanjabilității vaccinurilor împotriva COVID-19

Într-o conferință de presă desfășurată la Geneva, purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății, au reînnoit ideea conform căreia, pentru moment, OMS nu e în  măsură să recomande administrarea unuia dintre seruri la prima doză, iar la rapel a altuia. Lămurirea a fost necesară după ce, conform AFP,  Franța a anunțat că persoanele de sub 55 de ani care au primit prima doză de vaccin de la Astra Zeneca, la rapel vor primi serul de la un alt producător.

Anunțul făcut de Înalta Autoritate de Sănătate din Franța are în vedere un număr de 533.000 de persoane, care s-au vaccinat cu serul de Astra Zeneca. Francezii au oprit administrarea vaccinului suedezo-britanic pentru persoanele sub 55 de ani, după jumătatea lunii martie.

Poziția OMS s-ar putea modifica odată cu realizarea unor studii în privința administrării de seruri diferite la aceeași persoană. În acest sens, experții Organizației Mondiale a Sănătății au făcut un apel pentru demararea unor astfel de studii, a declarat, Margaret Harris, purtătorul de cuvânt al OMS.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *