CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

EMA examinează efectele adverse de la vaccinurile Johnson & Johnson și AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că a început examinarea rapoartelor legate de efectele adverse provocate de vaccinul Johnson & Johnson și de un nou posibil efect advers pentru vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca.

EMA s-a sesizat după apariția a patru cazuri grave de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute în urma administrării vaccinului produs de Janssen, filiala din Europa a companiei Johnson & Johnson. Unul dintre aceste cazuri s-a încheiat, din păcate, cu deces.

De asemenea, EMA analizează și un posibil nou efect advers al vaccinului produs de AstraZeneca. Au fost raportate cinci cazuri serioase cu sindrom de scurgere capilară, efect advers asociat, de multe ori, și cu diferite tipuri de produse farmaceutice.

Conform datelor furnizate de Agenția Europeană a Medicamentului, dintr-un total de aproape 34 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 produs de AstraZeneca s-au raportat 169 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *