CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

EMA examinează efectele adverse de la vaccinurile Johnson & Johnson și AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că a început examinarea rapoartelor legate de efectele adverse provocate de vaccinul Johnson & Johnson și de un nou posibil efect advers pentru vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca.

EMA s-a sesizat după apariția a patru cazuri grave de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute în urma administrării vaccinului produs de Janssen, filiala din Europa a companiei Johnson & Johnson. Unul dintre aceste cazuri s-a încheiat, din păcate, cu deces.

De asemenea, EMA analizează și un posibil nou efect advers al vaccinului produs de AstraZeneca. Au fost raportate cinci cazuri serioase cu sindrom de scurgere capilară, efect advers asociat, de multe ori, și cu diferite tipuri de produse farmaceutice.

Conform datelor furnizate de Agenția Europeană a Medicamentului, dintr-un total de aproape 34 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 produs de AstraZeneca s-au raportat 169 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cancerul de sân: Majoritatea femeilor nu conștientizează sau subestimează factorii de risc ce duc la apariția bolii

2 Minute
Cancerul de sân este cel mai frecvent diagnosticat cancer la nivel global și, potrivit cercetătorilor de la Agenția Internațională pentru…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Persoanele care vor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere o pot face și în farmacii

2 Minute
Vaccinarea antigripală a început şi în farmaciile comunitare autorizate în acest sens de către Ministerul Sănătăţii în cadrul unui program…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Recomandări ale Ministerului Sănătății în contextul instituirii stării de alertă epidemiologică din cauza gripei

2 Minute
Primele două decese au fost înregistrate din cauza gripei, între care o femeie de 25 de ani care nu avea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *