ŞTIRI MEDICALE

Opinia experților: cât timp ar trebui să dureze, de fapt, periatul dinților

Spălatul pe dinți este esențial pentru a ne  menține dantura sănătoasă. Timpul pe care ar trebui să-l acordăm acestui obicei a creat numeroase controverse în rândul oamenilor de știință. Noi voci din lumea medicală susțin că ar trebui să ne petrecem opt minute pe zi pentru a putea curăța dinții corespunzător.

Îndepărtarea plăcii bacteriene care se formează pe dinți este principalul motiv pentru care ne spălăm pe dinți, dimineața și seara. Conform sfaturilor actuale, timpul petrecut pentru curățarea dinților nu ar trebui să depășească două minute. Dr. Josefine Hirschfeld, lector în cadrul Facultății de Stomatologie din cadrul Universității Birmingham, susține că ar trebui să acordăm mai mult timp spălatului pe dinți. Astfel, potrivit expertei, curățarea dinților ar trebui să dureze opt minute pe zi. Patru minute dimineața, înainte de a pleca la birou, și patru minute seara, înainte de culcare. „Periatul dinților pe o perioadă de timp mai mare presupune o curățare mai eficientă a dinților și gingiilor.

Evitați însă pasta de dinți abrazivă și folosiți periuțe cu peri foarte moi. În caz contrar, vă puteți răni gingiile!”, recomandă dr. Josefine Hirschfeld, citată de ziarul britanic The Sun. Medicul stomatolog Susie Lloyd atrage atenția cu privire la faptul că o perioadă îndelungată de periere poate afecta smalțul dinților și gingiile. „Nu este recomandat un periaj îndelungat, pentru că ne-am putea răni gingiile. De asemenea, dinții pot deveni sensibili la periat”, a declarat dr. Susie Lloyd, pentru aceeași publicație. Medicul stomatolog recomandă ca spălatul pe dinți, dimineața, să fie realizat imediat după micul dejun.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase, arată un nou studiu

2 Minute
Un consum mai mare de vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase la persoanele vârstnice, arată un nou studiu…
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *