ŞTIRI MEDICALE

Opinia experților: cât timp ar trebui să dureze, de fapt, periatul dinților

Spălatul pe dinți este esențial pentru a ne  menține dantura sănătoasă. Timpul pe care ar trebui să-l acordăm acestui obicei a creat numeroase controverse în rândul oamenilor de știință. Noi voci din lumea medicală susțin că ar trebui să ne petrecem opt minute pe zi pentru a putea curăța dinții corespunzător.

Îndepărtarea plăcii bacteriene care se formează pe dinți este principalul motiv pentru care ne spălăm pe dinți, dimineața și seara. Conform sfaturilor actuale, timpul petrecut pentru curățarea dinților nu ar trebui să depășească două minute. Dr. Josefine Hirschfeld, lector în cadrul Facultății de Stomatologie din cadrul Universității Birmingham, susține că ar trebui să acordăm mai mult timp spălatului pe dinți. Astfel, potrivit expertei, curățarea dinților ar trebui să dureze opt minute pe zi. Patru minute dimineața, înainte de a pleca la birou, și patru minute seara, înainte de culcare. „Periatul dinților pe o perioadă de timp mai mare presupune o curățare mai eficientă a dinților și gingiilor.

Evitați însă pasta de dinți abrazivă și folosiți periuțe cu peri foarte moi. În caz contrar, vă puteți răni gingiile!”, recomandă dr. Josefine Hirschfeld, citată de ziarul britanic The Sun. Medicul stomatolog Susie Lloyd atrage atenția cu privire la faptul că o perioadă îndelungată de periere poate afecta smalțul dinților și gingiile. „Nu este recomandat un periaj îndelungat, pentru că ne-am putea răni gingiile. De asemenea, dinții pot deveni sensibili la periat”, a declarat dr. Susie Lloyd, pentru aceeași publicație. Medicul stomatolog recomandă ca spălatul pe dinți, dimineața, să fie realizat imediat după micul dejun.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *