ŞTIRI MEDICALE

Opinia specialiștilor: discriminarea ar putea afecta starea psihică a adolescenților

Discriminarea de orice natură ar putea avea efecte asupra sănătății mintale a adolescenților. Este concluzia la care au ajuns experții în urma unui studiu prin care s-a analizat impactul pe care îl poate avea discriminarea asupra dezvoltării psihice și emoționale a tinerilor.

Încurajarea oricărui tip de discriminare, dar în special a rasismului, poate fi genera o serie de dezechilibre la nivel mental, pentru adolescenți. Experții americani care au realizat această cercetare, publicată de CNN, au inclus în acest studiu 1.834 de adolescenți din Statele Unite ale Americii. La finalul studiului s-a demonstrat faptul că acțiunile discriminatorii la care au fost supuși le-au dezvoltat probleme cognitive, stări de anxietate, atacuri de panică și stres.

De asemenea, s-a evidențiat faptul că o expunere ridicată la discriminare poate crește cu 25% posibilitatea dezvoltării unei boli psihice, în rândul tinerilor. „Este important ca afecțiunile psihice să fie ținute sub control și depistate la timp, pentru ca tinerii să se bucure de viața de adulți, fără aceste probleme”, susține Yovine Lei, unul dintre autorii studiului, citată de CNN. Totodată, datele au arătat că 93% dintre participanții la acest studiu au precizat faptul că au fost discriminați în diferite moduri.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *