ŞTIRI MEDICALE

Opinia specialiștilor: discriminarea ar putea afecta starea psihică a adolescenților

Discriminarea de orice natură ar putea avea efecte asupra sănătății mintale a adolescenților. Este concluzia la care au ajuns experții în urma unui studiu prin care s-a analizat impactul pe care îl poate avea discriminarea asupra dezvoltării psihice și emoționale a tinerilor.

Încurajarea oricărui tip de discriminare, dar în special a rasismului, poate fi genera o serie de dezechilibre la nivel mental, pentru adolescenți. Experții americani care au realizat această cercetare, publicată de CNN, au inclus în acest studiu 1.834 de adolescenți din Statele Unite ale Americii. La finalul studiului s-a demonstrat faptul că acțiunile discriminatorii la care au fost supuși le-au dezvoltat probleme cognitive, stări de anxietate, atacuri de panică și stres.

De asemenea, s-a evidențiat faptul că o expunere ridicată la discriminare poate crește cu 25% posibilitatea dezvoltării unei boli psihice, în rândul tinerilor. „Este important ca afecțiunile psihice să fie ținute sub control și depistate la timp, pentru ca tinerii să se bucure de viața de adulți, fără aceste probleme”, susține Yovine Lei, unul dintre autorii studiului, citată de CNN. Totodată, datele au arătat că 93% dintre participanții la acest studiu au precizat faptul că au fost discriminați în diferite moduri.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *