CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Persoanele care poartă ochelari au mai puține șanse să se infecteze cu COVID-19

Un studiu recent, efectuat în India, arată că purtătorii de ochelari sunt de până la trei ori mai puțin predispuși să se infecteze cu COVID-19.

Atingerea feței, nasului, gurii și ochilor după contactul cu virusul ar putea duce la infecție, dar persoanele care poartă ochelari își ating mai puțin ochii, potrivit cercetătorilor din India.

Aceștia au studiat 304 persoane (223 bărbați, 81 femei) într-un spital din nordul Indiei între 26 august și 8 septembrie. Pacienții aveau vârste cuprinse între 10 și 80 de ani și toți au raportat simptome de COVID-19.

„Un individ are obiceiul de a-și atinge propria față în medie de 23 de ori într-o oră și ochii în medie de trei ori pe oră”, se arată în studiu.

„Prezentul studiu a arătat că riscul de COVID-19 a fost de aproximativ două până la trei ori mai mic la populația care poartă ochelari față de cea care nu poartă”.

Canalele lacrimale ar putea fi calea de transmitere a virusului, transportându-l în cavitatea nazală, susțin investigatorii.

Studiul, publicat pe site-ul medRxiv, urmează să fie evaluat și de alți specialiști.

Sursa: https://www.telegraph.co.uk/news/2021/02/20/glasses-wearers-three-times-less-likely-catch-covid-19-study/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.