CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Persoanele care poartă ochelari au mai puține șanse să se infecteze cu COVID-19

Un studiu recent, efectuat în India, arată că purtătorii de ochelari sunt de până la trei ori mai puțin predispuși să se infecteze cu COVID-19.

Atingerea feței, nasului, gurii și ochilor după contactul cu virusul ar putea duce la infecție, dar persoanele care poartă ochelari își ating mai puțin ochii, potrivit cercetătorilor din India.

Aceștia au studiat 304 persoane (223 bărbați, 81 femei) într-un spital din nordul Indiei între 26 august și 8 septembrie. Pacienții aveau vârste cuprinse între 10 și 80 de ani și toți au raportat simptome de COVID-19.

„Un individ are obiceiul de a-și atinge propria față în medie de 23 de ori într-o oră și ochii în medie de trei ori pe oră”, se arată în studiu.

„Prezentul studiu a arătat că riscul de COVID-19 a fost de aproximativ două până la trei ori mai mic la populația care poartă ochelari față de cea care nu poartă”.

Canalele lacrimale ar putea fi calea de transmitere a virusului, transportându-l în cavitatea nazală, susțin investigatorii.

Studiul, publicat pe site-ul medRxiv, urmează să fie evaluat și de alți specialiști.

Sursa: https://www.telegraph.co.uk/news/2021/02/20/glasses-wearers-three-times-less-likely-catch-covid-19-study/

Articole recomandate
Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Primul tratament pentru atrofia musculară spinală cu administrare orală

1 Minute
EMA a recomandat acordarea unei autorizații de introducere pe piață în Uniunea Europeană pentru primul tratament cu administrare orală pentru…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19 în România: Bilanț la un an

1 Minute
În 26 februarie 2020 era confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în România, la Institutul „Matei Balș” din…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Specialiștii de la Oxford ar putea dezvolta pastile sau spray-uri nazale anti-COVID-19

1 Minute
Echipa din spatele vaccinului anti-coronavirus dezvoltat la Oxford evaluează posibilitatea de a crea tablete sau spray-uri nazale pentru a înlocui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *