ŞTIRI MEDICALE

Peste 400 litri de dezinfectanți neconformi în unitățile sanitare

Peste 400 de litri de dezinfectanți de mâini și suprafețe au fost retrase de la utilizare din unitățile medicale în perioada martie 2020 – mai 2021, potrivit Ministerului Sănătății. Astfel, în Bacău a fost descoperită o cantitate de 245 de litri (la Spitalele de Pneumoftiziologie Bacău și Județean de Urgență Bacău), în Sălaj (161 de litri, la Spitalul Județean de Urgență Zalău), în Neamț (2,5 litri, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț) și în Ilfov (1,2 litri, la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina”).

În perioada trimestrul II 2020 – trimestrul I 2021, inspectorii sanitari au efectuat controale în urma cărora au fost retrase de la utilizare 124 de produse biocide neconforme, în cantitate de 24.144 litri și 467 kg. Totodată, au fost retrase de la comercializare 263 de produse biocide neconforme, în cantitate de 142.287 litri și 8.845 kg. Nu în ultimul rând, au fost aplicate 185 de sancțiuni, dintre care 127 de amenzi (în valoare totală de 734.500 lei) și 58 de avertismente. Principalele neconformități identificate au fost legate de introducerea ilegală pe piață a produselor biocide, etichete care nu respectă prevederile din aviz/autorizație, termene de valabilitate expirate și utilizare necorespunzătoare.

Conform reglementărilor naționale, produsele biocide trebuie să dovedească eficacitatea prin prezentarea rapoartelor de testare a eficacității (bactericidă, fungicid, levuricidă, micobactericidă, virucidă, etc.), realizate în laboratoare de specialitate.

Sursă: http://www.ms.ro/2021/06/08/update-referitor-la-situatia-biocidelor/
Sursă: http://www.ms.ro/2021/06/07/informare-28/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.