Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Primul vaccin care imunizează complet împotriva malariei ar putea fi testat anul acesta

Malaria este considerată una dintre principalele cauze de mortalitate la nivel mondial. Doar în 2019 s-au înregistrat 229 milioane de cazuri de infectare și 409 000 decese din această cauză în lume (94% dintre acestea au fost în țările africane).

Până acum, a fost inventat un singur vaccin pentru combaterea acestei boli, (RTS S), dar eficacitatea acestuia este redusă (30% în primii 4 ani, după care scade la 15%).

Din acest motiv, oamenii de știință au căutat să inventeze o formulă mai eficientă și se pare că au făcut progrese. Crearea unui vaccin care să ofere o protecție sporită a fost dificilă, din cauză că parazitul care provoacă malaria, Plasmodium, conține o proteină care inhibă producția celulelor de memorie T. Astfel, cercetătorii au apelat la tehnologia ARN mesager, folosită recent și la producerea unor vaccinuri anti-COVID-19. Aplicația pentru patentarea noului vaccin a fost făcută publică în luna februarie a acestui an.

Deocamdată, serul a fost testat doar pe animale de laborator, iar testele pe oameni ar putea fi demarate pe parcursul anului 2021.

Sursa: https://academictimes.com/first-vaccine-to-fully-immunize-against-malaria-builds-on-pandemic-driven-rna-tech/

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *