ŞTIRI MEDICALE

Raport OMS: Numărul cazurilor de demență va crește semnificativ până în 2030, pe întreaga planetă

Un raport oficial al Organizației Mondiale a Sănătății arată că numărul cazurilor de demență ar putea ajunge la 78 de milioane de oameni, la nivel mondial, până în anul 2030. Specialiștii susțin că această creștere este generată de procesul accelerat de îmbătrânire a populației la nivel mondial.

În prezent, peste 55 de milioane de persoane au fost diagnosticate cu demență la nivelul întregii planete. Tratarea tuturor pacienților costă 1,3 trilioane de dolari, se arată într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de Reuters.

Experții OMS arată că numărul cazurilor de pacienți afectați de această boală ar putea ajunge, până în 2020, la 78 milioane, iar până în 2050, la 139 de milioane. „Demența afectează memoria a milioane de oameni, independența și demnitatea lor. De asemenea, ne face pe noi să nu-i mai recunoaștem pe cei pe care îi iubim cel mai mult”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, pentru Reuters.

Demența este o boală ce afectează capacitatea de memorare, orientare și funcțiile cognitive ale pacienților. În 2015, miniștrii Sănătății din mai multe state ale lumii au făcut eforturi pentru a realiza un plan global de acțiune, pentru diagnosticarea precoce a bolii, însă inițiativa nu-și va atinge obiectivele până în 2025, așa cum s-a propus inițial.

Sursă: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/number-people-with-dementia-set-jump-40-78-mln-by-2030-who-2021-09-02/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *