Afecțiuni ale ochilorŞTIRI MEDICALE

Realitatea virtuală, folosită pentru ameliorarea unor probleme oftalmologice ale copiilor

Un tratament ce are la bază tehnologia VR (Virtual Reality) a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), SUA, pentru problemele oftalmologice ale copiilor. Noua terapie ar putea fi benefică în cazul micuților care suferă de ambliopie, tulburare vizuală denumită și „ochi leneș”.

Tehnologia folosește ecranul unui televizor pentru a putea dezvolta ochiul mai slab și pentru a antrena ochii să lucreze împreună. Copiii urmăresc filme sau emisiuni prin intermediul unei căști care arată imaginile pentru fiecare ochi în parte. Imaginile care sunt prezentate ochiului puternic au un contrast mai mic și folosesc suprapuneri prin care creierul este forțat să folosească ambii ochi pentru a fi observate corect.

Studiile preliminare au arătat că micuții care au participat la testarea acestei terapii și-au îmbunătățit considerabil vederea, spre deosebire de copiii care nu au utilizat această tehnologie și au purtat doar ochelari de corecție. Cercetarea s-a realizat pe o durată de 12 săptămâni, timp în care copiii incluși în studiu au urmărit emisiuni și filme preț de o oră pe zi, timp de șase zile pe săptămână.

Încurajați de efectele pe care le are terapia VR în tratamentul copiilor cu ambliopie, oficialii Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA au aprobat utilizarea acesteia, potrivit Theverge.com. Anul trecut, FDA a probat o tehnologie computerizată prin care poate fi stimulată atenția copiilor cu ADHD.

Sursă: https://www.theverge.com/2021/10/20/22736894/fda-vr-tv-movies-treatment-lazy-eye-amblyopia?s=08

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.