Afecțiuni ale ochilorŞTIRI MEDICALE

Realitatea virtuală, folosită pentru ameliorarea unor probleme oftalmologice ale copiilor

Un tratament ce are la bază tehnologia VR (Virtual Reality) a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), SUA, pentru problemele oftalmologice ale copiilor. Noua terapie ar putea fi benefică în cazul micuților care suferă de ambliopie, tulburare vizuală denumită și „ochi leneș”.

Tehnologia folosește ecranul unui televizor pentru a putea dezvolta ochiul mai slab și pentru a antrena ochii să lucreze împreună. Copiii urmăresc filme sau emisiuni prin intermediul unei căști care arată imaginile pentru fiecare ochi în parte. Imaginile care sunt prezentate ochiului puternic au un contrast mai mic și folosesc suprapuneri prin care creierul este forțat să folosească ambii ochi pentru a fi observate corect.

Studiile preliminare au arătat că micuții care au participat la testarea acestei terapii și-au îmbunătățit considerabil vederea, spre deosebire de copiii care nu au utilizat această tehnologie și au purtat doar ochelari de corecție. Cercetarea s-a realizat pe o durată de 12 săptămâni, timp în care copiii incluși în studiu au urmărit emisiuni și filme preț de o oră pe zi, timp de șase zile pe săptămână.

Încurajați de efectele pe care le are terapia VR în tratamentul copiilor cu ambliopie, oficialii Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA au aprobat utilizarea acesteia, potrivit Theverge.com. Anul trecut, FDA a probat o tehnologie computerizată prin care poate fi stimulată atenția copiilor cu ADHD.

Sursă: https://www.theverge.com/2021/10/20/22736894/fda-vr-tv-movies-treatment-lazy-eye-amblyopia?s=08

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *