ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Speranțe pentru pacienții cu o boală autoimună gravă

Tratamentul cu sutimlimab contribuie la inhibarea rapidă și susținută a hemolizei la pacienții ce suferă de boala de aglutinină rece, o anemie hemolitică autoimună gravă și cronică, conform unui studiu realizat de compania Sanofi, care a inclus 42 de subiecți, vârsta medie a acestora fiind de 66,7 ani. În numai o săptămână de tratament s-au observat îmbunătățiri în ceea ce privește nivelul de hemoglobină, starea de oboseală și au fost evitate transfuziile, comparativ cu participanții cărora li s-a administrat placebo.

„Boala de aglutinină rece determină sistemul imunitar să distrugă eronat globulele roșii sănătoase. Oamenii care trăiesc cu această afecțiune medicală pot dezvolta anemie severă, oboseală profundă și criză hemolitică”, a declarat Alexander Röth, coordonatorul cercetății.

Boala de aglutinină rece afectează aproximativ 12.000 de persoane din Statele Unite ale Americii, Europa și Japonia. Până în prezent, n-au fost aprobate terapii pentru această afecțiune medicală.

Sursa: https://www.sanofi.com/en/media-room/press-releases/2021/2021-06-11-09-00-00-2245658

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *