CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Sotrovimab a redus riscul de spitalizare sau deces cu 85%

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a finalizat evaluarea referitoare la utilizarea anticorpului monoclonal sotrovimab (cunoscut și cu numele de VIR-7831 și GSK4182136) pentru tratamentul pacienților cu COVID-19. Instituția a concluzionat că sotrovimab poate fi utilizat pentru tratamentul cazurilor confirmate de coronavirus la adulți și adolescenți (cu vârste de minimum 12 ani și cu greutate de cel puțin 40 kg), care nu necesită oxigenoterapie și care prezintă riscul de a dezvolta COVID-19 sever.

Conform studiului, sotrovimab a redus riscul de spitalizare pentru o durată mai lungă de 24 de ore sau deces cu 85%, în comparație cu placebo: spitalizarea pentru o durată mai lungă de 24 de ore sau decesul s-a înregistrat la 1% (3 din 291) dintre pacienții tratați cu sotrovimab și 7% (21 din 292) dintre cei tratați cu placebo. Din punct de vedere al siguranței, majoritatea reacțiilor adverse raportate au fost ușoare ori moderate.

Medicamentul se administrează sub formă de perfuzie (picurare) într-o venă, iar condițiile de utilizare propuse sunt disponibile online.

Sursa: https://www.anm.ro/_/COMUNICATE%20DE%20PRESA/EMA%20issues%20advice%20on%20use%20of%20sotrovimab_COVID-19_RO.pdf

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *