CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Sotrovimab a redus riscul de spitalizare sau deces cu 85%

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a finalizat evaluarea referitoare la utilizarea anticorpului monoclonal sotrovimab (cunoscut și cu numele de VIR-7831 și GSK4182136) pentru tratamentul pacienților cu COVID-19. Instituția a concluzionat că sotrovimab poate fi utilizat pentru tratamentul cazurilor confirmate de coronavirus la adulți și adolescenți (cu vârste de minimum 12 ani și cu greutate de cel puțin 40 kg), care nu necesită oxigenoterapie și care prezintă riscul de a dezvolta COVID-19 sever.

Conform studiului, sotrovimab a redus riscul de spitalizare pentru o durată mai lungă de 24 de ore sau deces cu 85%, în comparație cu placebo: spitalizarea pentru o durată mai lungă de 24 de ore sau decesul s-a înregistrat la 1% (3 din 291) dintre pacienții tratați cu sotrovimab și 7% (21 din 292) dintre cei tratați cu placebo. Din punct de vedere al siguranței, majoritatea reacțiilor adverse raportate au fost ușoare ori moderate.

Medicamentul se administrează sub formă de perfuzie (picurare) într-o venă, iar condițiile de utilizare propuse sunt disponibile online.

Sursa: https://www.anm.ro/_/COMUNICATE%20DE%20PRESA/EMA%20issues%20advice%20on%20use%20of%20sotrovimab_COVID-19_RO.pdf

Articole recomandate
CORONAVIRUSImunitateSfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Ești părinte? Iată ce trebuie să știi pentru protejarea sănătății copilului tău în noul an școlar

1 Minute
Pentru noul an școlar, 2021-2022, Unicef recomandă părinților o bună comunicare cu administrația școlii în care elevul studiază. Părinții ar…
Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Scrisoare de mulțumire supereroului tău

1 Minute
Recomandă un medic care te-a ajutat într-un moment dificil pe adresa de e-mail info@portalmed.ro, iar PortalMed îi mulțumește supereroului tău.
Informări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Extinderea vârstei pentru vaccinarea gratuită împotriva HPV

1 Minute
Până acum, în România, vaccinul împotriva HPV era oferit gratuit pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *