ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Suplimentele cu Omega 3 favorizează problemele cardiace

Suplimentele ce conțin Omega 3 sunt asociate cu o probabilitate crescută de a dezvolta fibrilație atrială la persoane cu un număr crescut de lipide în sânge, conform unui studiu realizat de Virginia Commonwealth University (SUA). Peste 50.000 de subiecți au primit suplimente cu ulei de pește (doză cuprinsă între 0,84 g și 4 g zilnic) sau placebo, iar evoluția lor a fost urmărită pe o perioadă de la 2 și până la 7 ani.

„În prezent, suplimentele cu ulei de pește sunt recomandate pentru pacienții cu trigliceride crescute pentru diminuarea riscului cardiovascular. De asemenea, acizii grași Omega 3 în doză mică sunt disponibili fără prescripție medicală. Cercetarea noastră a demonstrat că trebuie să fim atenți la consumul acestora, mai ales în cazurile persoanelor cardiace”, a declarat dr. Salvatore Carbone, autorul studiului.

Din punct de vedere statistic, persoanele cu fibrilație atrială au de cinci ori mai multe șanse de a suferi un accident vascular cerebral.

Sursa: https://academic.oup.com/ehjcvp/advance-article/doi/10.1093/ehjcvp/pvab008/6255232

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *