CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE va aproba noi tratamente împotriva COVID-19

Comisia Europeană intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19. De asemenea, va întocmi un portofoliu de 10 potențiale terapii și le va identifica, cel târziu în iunie 2021, pe cele mai promițătoare cinci, cu scopul de a lansa achizițiile în numele guvernelor UE până la sfârșitul anului.

Autoritățile europene n-au precizat ce medicamente ar putea fi selectate pentru posibilele contracte de aprovizionare, dar alte documente oficiale arată că UE se află deja în discuții cu producătorii care dezvoltă anticorpi monoclonali.

„Vaccinurile salvează vieți, dar nu pot încă eradica COVID-19. Avem nevoie de noi alternative pentru a limita numărul persoanelor internate, a favoriza timpul de recuperare și a reduce mortalitatea. Acesta este motivul pentru care am stabilit un obiectiv foarte clar: până în octombrie să dezvoltăm și să autorizăm trei noi terapii eficiente împotriva COVID-19”, a declarat Stella Kyriakides, comisar UE pentru sănătate și siguranță alimentară.

În prezent, singurul medicament împotriva COVID-19 aprobat de UE este Remdesivir, cumpărat cu puțin timp înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să informeze că nu este eficient pentru pacienții cu simptome grave de coronavirus.

Sursa: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_2201

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *