CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE va aproba noi tratamente împotriva COVID-19

Comisia Europeană intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19. De asemenea, va întocmi un portofoliu de 10 potențiale terapii și le va identifica, cel târziu în iunie 2021, pe cele mai promițătoare cinci, cu scopul de a lansa achizițiile în numele guvernelor UE până la sfârșitul anului.

Autoritățile europene n-au precizat ce medicamente ar putea fi selectate pentru posibilele contracte de aprovizionare, dar alte documente oficiale arată că UE se află deja în discuții cu producătorii care dezvoltă anticorpi monoclonali.

„Vaccinurile salvează vieți, dar nu pot încă eradica COVID-19. Avem nevoie de noi alternative pentru a limita numărul persoanelor internate, a favoriza timpul de recuperare și a reduce mortalitatea. Acesta este motivul pentru care am stabilit un obiectiv foarte clar: până în octombrie să dezvoltăm și să autorizăm trei noi terapii eficiente împotriva COVID-19”, a declarat Stella Kyriakides, comisar UE pentru sănătate și siguranță alimentară.

În prezent, singurul medicament împotriva COVID-19 aprobat de UE este Remdesivir, cumpărat cu puțin timp înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să informeze că nu este eficient pentru pacienții cu simptome grave de coronavirus.

Sursa: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_2201

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Vaccinurile COVID-19 afectează ADN-ul și cât timp protejează?

1 Minute
Nu s-a demonstrat că vaccinurile ARNm împotriva COVID-19 se încorporează la nivel de ADN, ci acestea conțin instrucțiuni genetice pentru…
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Vaccinul anti-HPV poate fi administrat simultan cu cel COVID-19

1 Minute
În prezent, în România se desfășoară și o altă campanie de vaccinare, anti-HPV, în afară de cea cauzată de COVID-19….
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Sondaj: „Dacă percepția nu se modifică, România nu va mai avea pe cine vaccina”

1 Minute
Estimările indică faptul că doar 5 milioane de români se vor vaccina până la finalul anului, ceea ce înseamnă o…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *