ŞTIRI MEDICALE

Uleiuri naturale care pot ameliora senzația de durere

Efectele benefice ale naturii asupra organismului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Încă din Antichitate, oamenii foloseau uleiurile extrase din plante pentru a ameliora simptomele durerii. Uleiurile esențiale de lavandă, mentol sau eucalipt pot fi variante la care pot apela persoanele care suferă de migrenă cronică sau care doresc să se relaxeze.

Potrivit medicalnewstosay, uleiul esențial, de lavandă, de exemplu, poate fi un remediu împotriva durerii. Datorită compușilor cu efect analgezic din structura plantelor, acest ulei poate reduce simptomele migrenelor cronice. Masați ușor cu ulei de lavandă zonele dureroase și bucurați-vă de aroma relaxantă. Evitați să-l înghițiți, pentru că ar putea să aibă efecte mai puțin plăcute.

Uleiul de mentă poate ameliora durerile, datorită posibilelor sale efecte antiinflamatorii. Mentolul este ingredientul secret din compoziția acestui ulei, care-l face un remediu posibil în lupta cu durerile. Amestecat cu uleiul de măsline, uleiul esențial de rozmarin poate ameliora senzația de durere. De asemenea, poate ajuta și la relaxarea musculară, fiind considerat eficient în cazul febrei musculare. Efecte calmante au fost descoperite și în cazul uleiului esențial de eucalipt, care poate fi folosit și în timpul ședințelor de relaxare.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com/articles/324572#eucalyptus

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *