ŞTIRI MEDICALE

Uleiuri naturale care pot ameliora senzația de durere

Efectele benefice ale naturii asupra organismului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Încă din Antichitate, oamenii foloseau uleiurile extrase din plante pentru a ameliora simptomele durerii. Uleiurile esențiale de lavandă, mentol sau eucalipt pot fi variante la care pot apela persoanele care suferă de migrenă cronică sau care doresc să se relaxeze.

Potrivit medicalnewstosay, uleiul esențial, de lavandă, de exemplu, poate fi un remediu împotriva durerii. Datorită compușilor cu efect analgezic din structura plantelor, acest ulei poate reduce simptomele migrenelor cronice. Masați ușor cu ulei de lavandă zonele dureroase și bucurați-vă de aroma relaxantă. Evitați să-l înghițiți, pentru că ar putea să aibă efecte mai puțin plăcute.

Uleiul de mentă poate ameliora durerile, datorită posibilelor sale efecte antiinflamatorii. Mentolul este ingredientul secret din compoziția acestui ulei, care-l face un remediu posibil în lupta cu durerile. Amestecat cu uleiul de măsline, uleiul esențial de rozmarin poate ameliora senzația de durere. De asemenea, poate ajuta și la relaxarea musculară, fiind considerat eficient în cazul febrei musculare. Efecte calmante au fost descoperite și în cazul uleiului esențial de eucalipt, care poate fi folosit și în timpul ședințelor de relaxare.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com/articles/324572#eucalyptus

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *