ŞTIRI MEDICALE

Un dispozitiv revoluționar pentru repararea rupturii ligamentului încrucișat anterior al genunchiului a fost aprobat în S.U.A.

Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat autorizația de introducere pe piață pentru un implant de ligament încrucișat anterior al genunchiului (LIA), destinat să servească drept alternativă la reconstrucția LIA.

Dispozitivul – implantul Bridge-Enhanced ACL Repair (BEAR) – spre deosebire de reconstrucția tradițională, nu necesită recoltarea de tendoane pentru repararea LIA și este singura alternativă disponibilă în prezent pentru reconstrucția alogrefă, autogrefă sau doar cu sutură pentru tratamentul rupturii LIA.

Implantul BEAR, realizat din colagen bovin, este resorbabil și este fixat prin sutură. Sângele pacientului este injectat în implant în timpul procedurii de implantare chirurgicală, pentru a permite procesul de vindecare a corpului. În aproximativ opt săptămâni de la procedura chirurgicală, implantul BEAR este absorbit și înlocuit de țesutul propriu al corpului.

Sursa: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-authorizes-marketing-new-implant-repair-torn-acl

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *