ŞTIRI MEDICALE

Un dispozitiv revoluționar pentru repararea rupturii ligamentului încrucișat anterior al genunchiului a fost aprobat în S.U.A.

Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat autorizația de introducere pe piață pentru un implant de ligament încrucișat anterior al genunchiului (LIA), destinat să servească drept alternativă la reconstrucția LIA.

Dispozitivul – implantul Bridge-Enhanced ACL Repair (BEAR) – spre deosebire de reconstrucția tradițională, nu necesită recoltarea de tendoane pentru repararea LIA și este singura alternativă disponibilă în prezent pentru reconstrucția alogrefă, autogrefă sau doar cu sutură pentru tratamentul rupturii LIA.

Implantul BEAR, realizat din colagen bovin, este resorbabil și este fixat prin sutură. Sângele pacientului este injectat în implant în timpul procedurii de implantare chirurgicală, pentru a permite procesul de vindecare a corpului. În aproximativ opt săptămâni de la procedura chirurgicală, implantul BEAR este absorbit și înlocuit de țesutul propriu al corpului.

Sursa: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-authorizes-marketing-new-implant-repair-torn-acl

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *