ŞTIRI MEDICALE

Un număr din ce în ce mai mare de medicamente prescrise pentru anxietate

Un studiu realizat în perioada 2003-2018 arată cifre îngrijorătoare în privința prescrierii medicamentelor pentru anxietate în rândul tinerilor din Regatul Unit.

Rezultatele cercetătorilor, publicate acum în British Journal of General Practice, arată o creștere abruptă a prescrierii pentru anxietate între 2008 și 2018, în special în rândul adulților tineri. Iar un alt studiu a constatat o triplare în ultimii 20 de ani a antidepresivelor prescrise (cercetarea se numește “Trends and variation in antidepressant prescribing in English primary care: a retrospective longitudinal study”, disponibilă pe bjgopen.org)

Prescrierea medicamentelor pentru anxietate nu este un lucru neobișnuit. Tulburările de anxietate sunt cel mai frecvent grup de afecțiuni de sănătate mintală din Statele Unite, afectând aproximativ 40 de milioane de persoane.

Prevalența prescrierilor tuturor medicamentelor, cu excepția benzodiazepinelor, a crescut pe parcursul perioadei de studiu, cu o creștere accentuată din 2008 până în 2018. Pe întreaga perioadă de studiu (2003-2018), prevalența prescrierilor de medicamente anxiolitice a crescut de aproape două ori.

Această tendință a fost determinată de creșterea numărului de pacienți noi care încep un tratament pentru anxietate și, în special, în rândul adulților tineri (18-35 de ani).

Acest lucru reflectă o creștere a numărului de persoane diagnosticate cu anxietate, a declarat pentru Medical News Today Prof.Thalia Eley, profesor de genetică comportamentală a dezvoltării la King’s College London.

Lucrări anterioare au arătat că tulburările de anxietate sunt diagnosticate în rate din ce în ce mai mari, mai ales la adulții tineri, în special la femei. Această lucrare arată că mărirea nevoii de tratament pentru acești tineri adulți este cel puțin parțial satisfăcută prin utilizarea medicamentelor.

Prof. Eley studiază dezvoltarea și tratamentul anxietății și depresiei, dar nu a fost implicat în acest studiu.

Creșterea poate reflecta, de asemenea, o nevoie nesatisfăcută mai devreme pentru acești pacienți, având în vedere presiunile asupra serviciilor de sănătate mintală pentru copii și adolescenți (CAMHS)„, a declarat pentru MNT Dr. Charlotte Archer, autorul principal al studiului.

Limitări ale studiului: Autorii studiului menționează o limitare cheie a studiului lor. Deși cercetătorii au inclus doar rețetele în care pacienții au avut un simptom sau un diagnostic de anxietate fie în cele 3 luni anterioare, fie în cele 6 luni de la prescriere, nu au putut ști cu certitudine că medicamentele au fost prescrise pentru anxietate.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii, arată un nou studiu

1 Minute
Un nou studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) arată că antioxidanţii din hibiscus au anumite proprietăţi anti-obezitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *