ŞTIRI MEDICALE

Un număr din ce în ce mai mare de medicamente prescrise pentru anxietate

Un studiu realizat în perioada 2003-2018 arată cifre îngrijorătoare în privința prescrierii medicamentelor pentru anxietate în rândul tinerilor din Regatul Unit.

Rezultatele cercetătorilor, publicate acum în British Journal of General Practice, arată o creștere abruptă a prescrierii pentru anxietate între 2008 și 2018, în special în rândul adulților tineri. Iar un alt studiu a constatat o triplare în ultimii 20 de ani a antidepresivelor prescrise (cercetarea se numește “Trends and variation in antidepressant prescribing in English primary care: a retrospective longitudinal study”, disponibilă pe bjgopen.org)

Prescrierea medicamentelor pentru anxietate nu este un lucru neobișnuit. Tulburările de anxietate sunt cel mai frecvent grup de afecțiuni de sănătate mintală din Statele Unite, afectând aproximativ 40 de milioane de persoane.

Prevalența prescrierilor tuturor medicamentelor, cu excepția benzodiazepinelor, a crescut pe parcursul perioadei de studiu, cu o creștere accentuată din 2008 până în 2018. Pe întreaga perioadă de studiu (2003-2018), prevalența prescrierilor de medicamente anxiolitice a crescut de aproape două ori.

Această tendință a fost determinată de creșterea numărului de pacienți noi care încep un tratament pentru anxietate și, în special, în rândul adulților tineri (18-35 de ani).

Acest lucru reflectă o creștere a numărului de persoane diagnosticate cu anxietate, a declarat pentru Medical News Today Prof.Thalia Eley, profesor de genetică comportamentală a dezvoltării la King’s College London.

Lucrări anterioare au arătat că tulburările de anxietate sunt diagnosticate în rate din ce în ce mai mari, mai ales la adulții tineri, în special la femei. Această lucrare arată că mărirea nevoii de tratament pentru acești tineri adulți este cel puțin parțial satisfăcută prin utilizarea medicamentelor.

Prof. Eley studiază dezvoltarea și tratamentul anxietății și depresiei, dar nu a fost implicat în acest studiu.

Creșterea poate reflecta, de asemenea, o nevoie nesatisfăcută mai devreme pentru acești pacienți, având în vedere presiunile asupra serviciilor de sănătate mintală pentru copii și adolescenți (CAMHS)„, a declarat pentru MNT Dr. Charlotte Archer, autorul principal al studiului.

Limitări ale studiului: Autorii studiului menționează o limitare cheie a studiului lor. Deși cercetătorii au inclus doar rețetele în care pacienții au avut un simptom sau un diagnostic de anxietate fie în cele 3 luni anterioare, fie în cele 6 luni de la prescriere, nu au putut ști cu certitudine că medicamentele au fost prescrise pentru anxietate.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *