Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un vaccin experimental acționează împotriva melanomului pe termen lung

Patru ani mai târziu după ce opt pacienții cu melanom au fost tratați cu un vaccin personalizat împotriva cancerului, răspunsul imun provocat de vaccin a rămas robust și eficient în menținerea celulelor canceroase sub control, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Dana-Farber Cancer Institute, Brigham and Women Hospital și Broad Institute of MIT și Harvard.

Constatările, publicate astăzi online de revista Nature Medicine, demonstrează persistența răspunsului imun generat de vaccin (NeoVax), care funcționează prin direcționarea proteinelor specifice asupra celulelor tumorale ale fiecărui pacient.

Cercetătorii au descoperit că, la aproape patru ani de la vaccinare, celulele sistemului imunitar ale pacienților erau active nu numai împotriva celulelor tumorale cu acele proteine distinctive, ci s-au răspândit și la alte proteine găsite în celulele tumorale ale pacienților.

Scopul NeoVax este de a prezenta sistemului imunitar neoantigenele tumorale, pentru a genera un răspuns concentrat al celulelor T împotriva celulelor canceroase. Pacienții au suferit mai întâi intervenții chirurgicale standard pentru melanom.

Sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/01/210121131857.htm

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *