CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vaccin combinat împotriva coronavirus și gripei

Novavax a anunțat, recent, că vaccinul combinat dintre serul împotriva COVID-19 și cel destinat gripei sezoniere pe care îl dezvoltă a avut răspunsuri imune pozitive, conform rezultatelor unui studiu preclinic, realizat pe animale. Astfel, s-a constatat o sporire a nivelului anticorpilor la două săptămâni după administrarea primei doze și o altă creștere a răspunsului imun după alte două săptămâni după efectuarea celei de-a doua doze de vaccin.

„Deși în timpul pandemiei gripa n-a mai avut o incidență mare, totuși rămâne un factor de risc semnificativ pentru sănătatea publică globală. Acesta este motivul pentru care considerăm că este necesar un vaccin combinat, deoarece oferă protecție pe termen lung împotriva virușilor respiratori periculoși”, a declarat Gregory M. Glenn, președinte al departamentului de cercetare și dezvoltare al Novavax.

Vaccinurile Novavax antigripal (NanoFlu) și COVID-19 (NVX-CoV2373) nu sunt încă autorizate la nivel mondial, dar amândouă se află în faza a treia a studiilor clinice. În martie a.c., compania americană a declarat că vaccinul său a avut o eficienţă de 89,7% împotriva formelor simptomatice ale coronavirus la peste 15.000 de persoane cu vârste de peste 18 ani, potrivit cercetărilor din Marea Britanie.

Sursa: https://ir.novavax.com/news-releases/news-release-details/novavax-announces-positive-preclinical-data-combination

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *