CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul chinezesc Sinovac, în evaluare pentru utilizare în Europa

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a demarat procesul de evaluare continuă a vaccinului COVID-19, devoltat de compania chineză Sinovac. Decizia se bazează pe rezultatele preliminare ale studiilor de laborator și clinice, care sugerează că vaccinul declanșează producția de anticorpi și ajută la protejarea împotriva infecției SARS-CoV-2.

Vaccinul produs de firma din China conține coronavirus inactiv și o substanță care ajută la întărirea răspunsului imun. Atunci când unei persoane i se administrează serul, sistemul imunitar va identifica virusul inactivat drept corp străin și va produce anticorpi. Dacă, ulterior, persoana vaccinată intră în contact cu COVID-19, sistemul imunitar al acesteia va recunoaște proteina și va fi pregătită să apere organismul împotriva coronavirus.

Decizia finală, dacă vaccinul Sinovac va fi utilizat la nivel european, va fi luată după ce EMA va primi din partea producătorului toate informațiilor despre eficacitatea, siguranța și calitatea tratamentului. Deși nu se poate estima când va exista o concluzie, la momentul respectiv hotărârea ar trebui să se ia rapid datorită faptului că, în prezent, agenția a inclus vaccinul în procesul de revizuire continuă.

Reamintim că Uniunea Europeană a informat recent că intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi tratamente pentru tratamentul împotriva COVID-19, după cum am relatat aici.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-covid-19-vaccine-vero-cell-inactivated

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *