CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul chinezesc Sinovac, în evaluare pentru utilizare în Europa

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a demarat procesul de evaluare continuă a vaccinului COVID-19, devoltat de compania chineză Sinovac. Decizia se bazează pe rezultatele preliminare ale studiilor de laborator și clinice, care sugerează că vaccinul declanșează producția de anticorpi și ajută la protejarea împotriva infecției SARS-CoV-2.

Vaccinul produs de firma din China conține coronavirus inactiv și o substanță care ajută la întărirea răspunsului imun. Atunci când unei persoane i se administrează serul, sistemul imunitar va identifica virusul inactivat drept corp străin și va produce anticorpi. Dacă, ulterior, persoana vaccinată intră în contact cu COVID-19, sistemul imunitar al acesteia va recunoaște proteina și va fi pregătită să apere organismul împotriva coronavirus.

Decizia finală, dacă vaccinul Sinovac va fi utilizat la nivel european, va fi luată după ce EMA va primi din partea producătorului toate informațiilor despre eficacitatea, siguranța și calitatea tratamentului. Deși nu se poate estima când va exista o concluzie, la momentul respectiv hotărârea ar trebui să se ia rapid datorită faptului că, în prezent, agenția a inclus vaccinul în procesul de revizuire continuă.

Reamintim că Uniunea Europeană a informat recent că intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi tratamente pentru tratamentul împotriva COVID-19, după cum am relatat aici.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-covid-19-vaccine-vero-cell-inactivated

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *