CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul chinezesc Sinovac, în evaluare pentru utilizare în Europa

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a demarat procesul de evaluare continuă a vaccinului COVID-19, devoltat de compania chineză Sinovac. Decizia se bazează pe rezultatele preliminare ale studiilor de laborator și clinice, care sugerează că vaccinul declanșează producția de anticorpi și ajută la protejarea împotriva infecției SARS-CoV-2.

Vaccinul produs de firma din China conține coronavirus inactiv și o substanță care ajută la întărirea răspunsului imun. Atunci când unei persoane i se administrează serul, sistemul imunitar va identifica virusul inactivat drept corp străin și va produce anticorpi. Dacă, ulterior, persoana vaccinată intră în contact cu COVID-19, sistemul imunitar al acesteia va recunoaște proteina și va fi pregătită să apere organismul împotriva coronavirus.

Decizia finală, dacă vaccinul Sinovac va fi utilizat la nivel european, va fi luată după ce EMA va primi din partea producătorului toate informațiilor despre eficacitatea, siguranța și calitatea tratamentului. Deși nu se poate estima când va exista o concluzie, la momentul respectiv hotărârea ar trebui să se ia rapid datorită faptului că, în prezent, agenția a inclus vaccinul în procesul de revizuire continuă.

Reamintim că Uniunea Europeană a informat recent că intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi tratamente pentru tratamentul împotriva COVID-19, după cum am relatat aici.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-covid-19-vaccine-vero-cell-inactivated

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.