CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Janssen – pe cale de a fi aprobat în S.U.A.

O analiză a autorităților de reglementare din S.U.A. asupra vaccinului anti-coronavirus dezvoltat de Johnson & Johnson arată că serul este sigur și eficient. Astfel, acesta ar putea deveni al treilea vaccin anti-Covid-19 autorizat în S.U.A., poate chiar la sfârșitul acestei săptămâni.

Vaccinul ar fi o alternativă rentabilă la vaccinurile Pfizer și Moderna, putând fi păstrat într-un frigider, în loc de congelator. În plus, acesta s-ar administra într-o singură doză.

Rezultatele studiilor au fost publicate de Johnson & Johnson luna trecută.

Compania belgiană Janssen, deținută de gigantul farmaceutic, a declarat că datele sale au arătat că produsul este extrem de eficient împotriva formelor severe de boală.

Documentul informativ publicat de Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) oferă mai multe detalii cu privire la datele transmise de Janssen autorității de reglementare. FDA concluzionează că vaccinul Johnson & Johnson are „beneficii cunoscute” în reducerea atât a bolii simptomatice, cât și a formei severe.

Rezultatele studiilor efectuate în S.U.A., Africa de Sud și Brazilia au arătat că protecția generală a fost mai mică în Africa de Sud și Brazilia, unde variantele de virus au devenit dominante.

Datele au arătat că eficacitatea a fost mai mare de 85% în prevenirea bolilor grave, dar de numai 66% în general, atunci când a fost vorba de forme moderate.

Nu au existat decese în rândul participanților care au primit vaccinul și nici internări în spital după 28 de zile de la vaccinare.

Un comitet extern de experți se va reuni vineri pentru a hotărâ dacă FDA ar trebui să autorizeze vaccinul.

Sursa: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-56186965

Articole recomandate
Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

FDA a aprobat prima imunoterapie pentru tratamentul inițial al cancerului gastric

1 Minute
Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat Opdivo (nivolumab), în combinație cu anumite tipuri de chimioterapie, pentru tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

FDA a revocat autorizația de utilizare de urgență pentru bamlanivimab ca monoterapie

1 Minute
Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) a revocat autorizația de utilizare de urgență (EUA) care a permis ca terapia…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a început revizuirea unui nou tratament pe bază de anticorpi monoclonali

1 Minute
EMA analizează datele disponibile în prezent privind utilizarea anticorpului monoclonal VIR-7831 (cunoscut și sub denumirea de GSK4182136) ca tratament pentru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *