ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Copiii cu astm pot spera la o viață normală

Dupilumab reduce semnificativ atacurile de astm bronșic sever și, în decursul a două săptămâni, îmbunătățește rapid funcția pulmonară la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, conform celei de-a treia faze a unui studiu clinic realizat de compania Sanofi, care a inclus 408 subiecți.

„Copiii care suferă de astm bronșic moderat până la sever prezintă simptome grave și persistente cu impact major asupra tuturor aspectelor vieții, de la somn și până la activități fizice. Rezultatele cercetării științifice demonstrează că dupilumab, atunci când este adăugat protocolului de tratament, reduce semnificativ atacurile de astm și îmbunătățește funcția pulmonară, ceea ce constituie un lucru extraordinar pentru aceștia”, a declarat Leonard B. Bacharier, coordonatorul studiului.

Astmul este una dintre cele mai frecvente boli cronice la copii. În pofida tratamentului cu corticosteroizi și medicamentele bronhodilatatoare, aceștia pot în continuare prezenta simptome grave, precum tuse și dificultate respiratorie.

Sursa: https://www.sanofi.com/en/media-room/press-releases/2021/2021-05-17-16-00-00-2230876

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *