ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Copiii cu astm pot spera la o viață normală

Dupilumab reduce semnificativ atacurile de astm bronșic sever și, în decursul a două săptămâni, îmbunătățește rapid funcția pulmonară la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, conform celei de-a treia faze a unui studiu clinic realizat de compania Sanofi, care a inclus 408 subiecți.

„Copiii care suferă de astm bronșic moderat până la sever prezintă simptome grave și persistente cu impact major asupra tuturor aspectelor vieții, de la somn și până la activități fizice. Rezultatele cercetării științifice demonstrează că dupilumab, atunci când este adăugat protocolului de tratament, reduce semnificativ atacurile de astm și îmbunătățește funcția pulmonară, ceea ce constituie un lucru extraordinar pentru aceștia”, a declarat Leonard B. Bacharier, coordonatorul studiului.

Astmul este una dintre cele mai frecvente boli cronice la copii. În pofida tratamentului cu corticosteroizi și medicamentele bronhodilatatoare, aceștia pot în continuare prezenta simptome grave, precum tuse și dificultate respiratorie.

Sursa: https://www.sanofi.com/en/media-room/press-releases/2021/2021-05-17-16-00-00-2230876

Articole recomandate
CORONAVIRUSImunitateSfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Ești părinte? Iată ce trebuie să știi pentru protejarea sănătății copilului tău în noul an școlar

1 Minute
Pentru noul an școlar, 2021-2022, Unicef recomandă părinților o bună comunicare cu administrația școlii în care elevul studiază. Părinții ar…
Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Scrisoare de mulțumire supereroului tău

1 Minute
Recomandă un medic care te-a ajutat într-un moment dificil pe adresa de e-mail info@portalmed.ro, iar PortalMed îi mulțumește supereroului tău.
Informări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Extinderea vârstei pentru vaccinarea gratuită împotriva HPV

1 Minute
Până acum, în România, vaccinul împotriva HPV era oferit gratuit pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *