ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Câte ore trebuie să muncești ca să n-ai probleme cu inima

Aproximativ 745.000 de decese provocate de bolile cardiace și de atacurile vasculare cerebrale (AVC) au avut loc în 2016, ca urmare a numărului mare de ore alocate activităților profesionale (+29% față de anul 2000), potrivit informațiilor furnizate de Organizația Internațională a Muncii și Organizația Mondială a Sănătății.

Dezvoltarea noilor tehnologii pentru a facilita desfășurarea optimă a sarcinilor de lucru nu a făcut decât să accentueze această tendință prin telemuncă și flexibilitate la serviciu. În prezent, se estimează că numărul persoanelor care lucrează suplimentar multe ore este de circa 479 de milioane (9% din populația globală).

Studiul a evidențiat faptul că cel puțin 55 de ore de lucru pe săptămână sunt asociate cu risc mai mare de a suferi de cardiopatie ischemică și AVC, comparativ cu cei care alocă serviciului 35-40 de ore săptămânal. Din 2000 și până în 2016, numărul decelor cauzate de bolilor de inimă ca urmare a orelor suplimentare la serviciu a sporit cu 42%, iar cele din AVC – cu 19%.

Sursa: https://www.ilo.org/global/about-the-ilo/newsroom/news/WCMS_792131/lang–en/index.htm

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *