AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTE

Studiile confirmă: acupunctura îmbunătățește viața sexuală

În zilele noastre, o mulțime de factori pot avea un impact dăunător asupra vieții sexuale, precum stilul de viață și alimentația, ceea ce poate duce la dispariția libidoului, imposibilitatea de a avea orgasm și apariția disfuncțiilor erectile. Spre exemplu, conform statisticilor, la nivel mondial există aproximativ 150 de milioane de bărbați care suferă de impotență (20% din populația masculină adultă), iar numărul acestora crește în fiecare an. Apărută în jurul anului 100 î.Hr., în China, beneficiile acupuncturii au fost studiate în ultimele decenii, inclusiv în ceea ce privește îmbunătățirea vieții sexuale. Deși considerată o pseudoștiință (nu se bazează pe cunoștințe științifice), există însă cercetări care confirmă faptul că acupunctura poate îmbunătăți calitatea actului sexual. Practicienii afirmă că este nevoie totuși de o perioadă de cel puțin șase săptămâni pentru a se observa o sporire a calității vieții sexuale.

Ce este acupunctura?

Acupunctura este o formă de medicină alternativă și o componentă importantă a medicinei tradiționale chineze. Ea constă în introducerea unor ace subțiri în anumite părți ale corpului. Cel mai adesea, acupunctura este folosită pentru ameliorarea durerii, dar practicienii afirmă că poate fi utilizată pentru o gamă largă de afecțiuni (cum ar fi tratarea alergiilor, a problemele de infertilitate, a simptomele de sindrom premenstrual, a durerile de cap/migrenelor, a insomniei, a stresului, a anxietății, a depresiei, ș.a.m.d.). În general, acupunctura este sigură atâta timp cât este realizată de persoane instruite corespunzător și când sunt folosite ace de unică folosință, pentru a preîntâmpina infecțiile și orice alt incident.

Ce beneficii au ședințele de acupunctură?

În timp ce medicina occidentală percepe corpul uman ca o serie de circuite mecanice, chimice și electrice, chinezii îl văd mai holistic. În acupunctură, acele au rolul de a îndepărta blocajele sau dezechilibrele energetice care leagă diverse organe.

Beneficii acupunctură – poate ajuta la tratarea:
• alergiilor;
• depresiei și anxietății;
• durerilor cronice (gât, umeri, cap, spate, genunchi, etc.);
• hipertensiunii;
• insomniei;
• crampelor menstruale;
• comoțiilor, ș.a.m.d.

Unele studii sugerează chiar că acupunctura poate susține tratamentul cancerului și a sclerozei multiple. Totuși, cercetările sunt limitate și necesită investigații științifice ample pentru a confirma această ipoteză.

Îmbunătățirea vieții sexuale cu ajutorul ședintelor de acupunctură

Aspectele corelate cu libidoul scăzut, impotență sau dificultate în a avea orgasm sunt, în accepțiune generală, strict legate de funcția sexuală sau de organele sexuale, dar acupunctura consideră că aceste probleme medicale țin de fapt de afecțiuni ale inimii, rinichilor, splinei și de circulația sangvină. De asemenea, prostata poate fi o cauză a apariției problemelor sexuale. Rolul ei este de a se contracta în timpul ejaculării și a împinge fluidul în uretră; astfel se închide porțiunea dintre vezică și uretra, iar materialul seminal este împins cu putere. De aceea este imposibil să urinezi și să ejaculezi în același timp. Pentru tratamentul prostatei, poți încerca Prostenal, un produs natural care te ajută să-ți îmbunătățești activitatea sexuală, indiferent de vârstă.

banner-prostenal

1. Când nivelul de stres crește, dorința sexuală se diminuează
Cu cât nivelul de stres este mai ridicat, cu atât interesul față de sex este mai scăzut, conform unui studiu realizat în anul 2018. Ce legătură are cu acupunctura? Stresul poate pune sub tensiune mușchii (în special ai umerilor și ai gâtului), dar și capul, iar unul dintre beneficiile acupuncturii constă în detensionarea acestor zone. Cu cât nivelul de stres este mai mare, cu atât ai nevoie de mai multe ședințe de acupunctură pentru a rezolva problema.

2. Îmbunătățirea fluxului sangvin, inclusiv în zona genitală
În timpul unei ședințe de acupunctură, fluxul sangvin crește nu numai acolo unde acele sunt înfipte, ci și în întregul organism. Cum poate avea această situație un impact pozitiv asupra vieții sexuale? Fluxul de sânge către organele genitale este o condiție obligatorie pentru obținerea plăcerii. Un studiu din 2008 a demonstrat că fluxul sangvin este responsabil pentru lubrifierea naturală și pregătirea pentru actul sexual. Așadar, un beneficiu al acupuncturii prin asociere. Acesta este și motivul pentru care persoanele cu probleme de circulație a sângelui și boli cardiovasculare se confruntă adesea cu disfuncții erectile.

3. Acupunctura și echilibrul hormonal
Hormonii sunt responsabili nu numai de nivelul de stres, ci și de calitatea somnului, metabolism, apetit și, inclusiv, dorința de a face sex. În 2018 a fost realizat un studiu care a evidențiat faptul că un beneficiu al acupuncturii constă în creșterea estrogenul, estradiolul și progesteronul, fiind corelați direct cu îmbunătățirea vieții sexuale la femei. Deși cercetătorii n-au mers atât de departe încât să numească acupunctura un remediu pentru dezechilibrele hormonale sexuale, totuși consideră că ar putea face parte dintr-o abordare holistică.

4. Tratarea depresiei și anxietății prin acupunctură
O cauză cunoscută pentru diminuarea libidoului este medicamentațiile antidepresivă și împotriva anxietății. Un alt beneficiu al acupuncturii este faptul că ajută la remedierea tulburărilor sexuale cauzate de factorii psihologici, conform unui studiu din 2013. Astfel, subiecții au răspuns întrebărilor dintr-un chestionar înainte și după 12 săptămâni de acupunctură, iar rezultatele au evidențiat o îmbunătățire semnificativă a libidoului și lubrifierii în cazul femeilor. Deși poate fi vorba de un efect placebo, totuși viața sexuală a acestora a avut de câștigat.

Acupunctură București – costuri

Piața serviciilor de acupunctură din București este destul de ofertantă, iar în funcție de opțiuni, tarifele sunt cuprinse între 50 de lei și câteva sute de lei pentru o ședință.

Articole recomandate
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEBoli renale

Vezica hiperactivă: cauze și simptome

2 Minute
Vezica urinară hiperactivă este denumirea unui grup de simptome urinare, nu este o afecțiune. Cel mai adesea, vezica hiperactivă provoacă…
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEBoli digestive

Ce este motilitatea gastrointestinală

3 Minute
Motilitate gastrointestinală înseamnă mișcările tractului digestiv care determină tranzitul conținutului în interiorul acestuia. Atunci când mușchii sau nervii din orice…
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEBoli endocrine

Ulcerul piciorului diabetic

2 Minute
Ulcerul la nivelul picioarelor este o complicație frecventă a diabetului (ulcer picior diabetic, ulcer diabetic la picior, ulcer varicos) care…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *