Reumatologie și Ortopedie

Senzația de picioare grele și obosite

Persoanele cu o viață activă și care petrec foarte mult timp stând în picioare se pot confrunta cu senzația de picioare grele. Se pare însă că există și factori psihologici care determină apariția acestei senzații de picioare grele. În literatura de specialitate, problema picioarelor grele este descrisă ca fiind o formă de anxietate a picioarelor. Masajele relaxante sau exercițiile fizice destinate musculaturii picioarelor sunt considerate cele mai potrivite metode de a ameliorare a senzației de picioare grele sau picioare obosite. De asemenea, mersul pe jos, într-un ritm lent, poate fi benefic într-o astfel de situație.

Toate aceste trebuie asociate și cu un regim alimentar echilibrat, bazat pe alimente cu un conținut ridicat de vitamine și nutrienți care să ajute la menținerea unui tonus sănătos pentru musculatură și sistemul osos.

Cauzele senzației de picioare grele

După o zi întreagă petrecută pe scaun, la birou, sau stând în picioare, orice persoană s-a confruntat, cel puțin o dată, cu senzația de picioare grele. Este acea stare în care picioarele sunt amorțite, dureroase și umflate. Cauzele care o determină sunt multiple și țin, în cele mai multe cazuri, de factorii fizici. Specialiștii în tratarea anxietății Jim Folk și Marilyn Folk, din cadrul Anxiety Center, din Statele Unite ale Americii, au ajuns la concluzia că și picioarele pot suferi de anxietate. În cercetarea pe care au realizat-o, cei doi terapeuți au vorbit despre „sindromul picioarelor anxioase”, făcând referire la senzația de picioare grele. „Sindromul picioarelor anxioase poate afecta un singur picior sau pe amândouă. Poate să se manifeste în față sau în spate sau poate afecta ambele picioare în același timp”, se arată în cercetarea terapeuților americani.

Senzația de picioare grele poate fi determinată și de un efort fizic prelungit. Efectuarea exercițiilor fizice într-un timp îndelungat poate genera această problemă, împreună cu febra musculară. De asemenea, lipsa exercițiilor fizice ne poate face să suferim de picioare grele. Mai mult decât atât, acest tip de probleme pot apărea și ca simptom în cazul unor afecțiuni precum venele varicoase sau cele generate de circulația venoasă deficitară (https://portalmed.ro/afectiuni-si-tratamente/picioare-circulatie-venoasa-deficitara/). Simptomul de picioare grele poate apărea și din cauza unui nivel scăzut de potasiu în organism.

Alte ponturi utile dacă de confrunți cu senzația de greutate în picioare

În cazul în care nu este generată de anumite afecțiuni, senzația de picioare grele poate fi ameliorată prin masaj terapeutic și de relaxare. Zece minute de masaj, după o zi aglomerată, vor reda mobilitatea picioarelor și vor alunga senzația de picioare obosite. Este recomandată utilizarea cremelor care au la bază ingrediente naturale pentru masajul picioarelor, precum Varixinal Gel. De asemenea, plimbările într-un ritm lent ajută în cazul picioarelor obosite.

Articole recomandate
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEReumatologie și Ortopedie

Ce este artroplastia de șold

3 Minute
Artroplastia de șold sau înlocuirea de șold, este un tip obișnuit de intervenție chirurgicală prin care o articulație deteriorată a…
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEReumatologie și Ortopedie

Reumatismul abarticular: simptome și cauze

2 Minute
Reumatismul abarticular este termenul folosit pentru a indica o serie de afecțiuni inflamatorii în zona țesuturilor moi (mușchi, tendoane, ligamente)…
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEReumatologie și Ortopedie

Recomandări privind dieta pacienților care suferă de gută. Vezi lista alimentelor permise

3 Minute
Guta este o formă dureroasă de artrită. Atunci când organismul dumneavoastră are un exces de acid uric, se pot forma…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *