Alimentație sănătoasăMEDICINA PENTRU COPII

Vitamine pentru oase și articulații – cum să ai grijă de oasele și articulațiile copilului tău

Grija pentru sănătatea copiilor este cea mai importantă misiune a părinților. Un sistem osos puternic îi face pe cei mici să fie fericiți în orice moment al zilei.

Pentru ca oasele copiilor să fie sănătoase, este necesar ca micuților să le fie administrate vitamine pentru oase și articulații. Fie sub formă de suplimente naturale, fie direct din alimentele pe care părinții le oferă la micul dejun, de exemplu, vitaminele pentru oase și articulații sunt recomandate pentru buna funcționare a sistemului osos al copiilor.

Oamenii de știință au studiat și alimentele care conțin cele mai multe vitamine pentru oase și articulații și au realizat numeroase studii pe această temă. Institutul de Sănătate Publică al Marii Britanii a elaborat o astfel de cercetare, unde prezintă în detaliu care sunt alimentele considerate surse bogate de vitamine pentru oase și articulații.

Alimente care întăresc oasele copiilor

Alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății organismului copiilor. Tocmai de aceea, este bine ca cei mici să aibă parte de un regim alimentar care să le ofere porția zilnică de proteine, minerale și vitamine. Specialiștii din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică din Marea Britanie au realizat un studiu despre alimentele care conțin vitamine pentru oase și articulații, esențiale pentru sănătatea copiilor. „O dietă sănătoasă și echilibrată, bogată în vitamine pentru oase și mușchi, sau în vitamine pentru oase și articulații, începută încă din copilărie, va avea efecte benefice asupra viitorilor adulți”, se arată în acest studiu.

Surse importante de vitamine pentru oase și articulații sunt considerate brânza și laptele. De asemenea, legume precum varza sau broccoli conțin vitamine pentru oase. Alături de calciu, vitamina D are efecte beneficie asupra sănătății oaselor, mai ales în cazul copiilor. „Uleiul de pește, în special cel de somon, sardine sau macrou, este considerat o sursă importantă de vitamina D.

De asemenea, gălbenușurile de ou conțin cantități mari de vitamina D. Aceasta este importantă pentru sănătatea copiilor deoarece face parte din grupul de vitamine pentru oase și articulații, care ajută la o creștere sănătoasă a sistemului osos al copiilor”, se mai arată în studiul cercetătorilor din cadrul Institutului de Sănătate Publică din Marea Britanie.

minimartienii

Vitamine prietenoase, oase sănătoase

Asociația Americană pentru Sănătatea Oaselor explică pe înțelesul tuturor părinților ce vitamine pentru oase și articulații pot fi administrate copiilor și, mai ales, de ce.

  • Vitamina K – este una dintre vitaminele pentru oase și mușchi ce ajută în procesul de creștere și dezvoltare a sistemului osos al celor mici.
  • Vitamina A – rolul acestei vitamine pentru oase și articulații este acela de a crea celulele care ajută la formarea oaselor.
  • Vitamina B12 – este important ca nivelul Vitaminei B12 în organism să fie constant, mai ales la vârste mici. La maturitate, copiii cu un nivel scăzut al acestei vitamine sunt predispuși la probleme ale sistemului osos, precum osteoporoza
  • Vitamina C – prietenoasă cu sistemul imunitar, această vitamină ajută și sistemul osos. Ea contribuie la formarea colagenului, baza întregului sistem osos. Tocmai de aceea este una dintre cele mai importante vitamine pentru oase și articulații, pe care medicii o recomandă cu încredere tuturor părinților.

Porția zilnică de vitamine pentru oase și articulații este importantă pentru dezvoltarea oaselor copiilor. MINIMARȚIENI sunt suplimente prietenoase cu toți copiii.

Articole recomandate
Alimentație sănătoasă

Listă de pus pe frigider: Alimentație sănătoasă pentru o viață bună

4 Minute
Dimineața îți este foarte greu să mănânci, deoarece, dacă ai avea un mic dejun consistent, cu siguranță ai întârzia la…
Alimentație sănătoasă

Spirulina, alga miraculoasă: beneficii, proprietăți, sugestii de consum

3 Minute
Spirulina este o algă albastru-verzuie a cărei popularitate a început să crească după ce NASA a folosit-o ca supliment alimentar…
Alimentație sănătoasăImunitateLIFE STYLE

Vitamine pentru creier. 7 sfaturi pentru îmbunătățirea funcționării creierului

3 Minute
Vitaminele joacă un rol fundamental pentru buna funcționare a organismului. Întăresc sistemul imunitar, ne scapă de efectele neplăcute ale stresului…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *