CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

1 miliard de vaccinuri anti-COVID-19 administrate în întreaga lume

La mai puțin de cinci luni de la administrarea primului vaccin anti-COVID-19 unei doamne în vârstă de 90 de ani din Marea Britanie, în acest weekend a fost consemnată administrarea dozei cu numărul 1 miliard. Ținând cont de acest ritm, ar dura 19 luni până când 75% din populația lumii ar putea fi vaccinată.

Totuși, se observă o discrepanță foarte mare în privința echității: țările sărace au mai puțin acces la vaccinuri față de cele bogate. Mai multe valuri de critici au fost adresate în special S.U.A. și Marii Britanii, care au produs, respectiv livrat mai multe sloturi de vaccinuri în zonele proprii de interes economic. Fabricile din țările menționate au întârziat și ele livrările către alte țări; în schimb, au crescut numărul de livrări interne.

Întrebat despre posibilitatea partajării vaccinurilor americane nefolosite cu alte țări, președintele Joe Biden a evitat să ofere un răspuns clar. Ulterior, consilierul de la Casa Albă pe probleme de COVID-19 Andy Slavitt a anunțat că „SUA urmează să pună la dispoziția altor țări 60 de milioane de doze AstraZeneca, în momentul în care vor fi disponibile”.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/949945

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *