CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE acționează în judecată compania AstraZeneca

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că cererea legală de acționare în judecată a companiei AstraZeneca a fost făcută întrucât „unii termeni ai contractului nu au fost respectați și compania nu a fost în măsură să vină cu o strategie de încredere pentru asigura livrarea la timp a dozelor”.

AstraZeneca a reușit să livreze până în prezent aproximativ un sfert din cele 120 milioane de doze așteptate în UE, din cauza problemelor de producție la o fabrică din Belgia, ceea ce a generat mai multe reacții furibunde din partea oficialilor europeni.

Compania a declarat că „se va apăra cu tărie în instanță” și a evidențiat faptul că a furnizat deja 50 de milioane de doze de vaccin către țările europene, în timp ce Bruxelles-ul a lansat acțiunea legală împotriva companiei farmaceutice pentru deficiențe de livrare.

Firma anglo-suedeză a declarat că regretă decizia Comisiei Europene de a iniția un dosar în legătură cu presupusele încălcări ale unui acord de cumpărare.

Funcționarii din ramura executivă a UE au fost în mod special nemulțumiți de refuzul companiei de a redirecționa către țările membre UE o parte dintre dozele fabricate în Marea Britanie. Șeful executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, susține că era obligat contractual să ofere doze făcute în Oxford și Staffordshire rezidenților din Marea Britanie în primă instanță.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/2021/apr/26/eu-starts-legal-action-against-astrazeneca-over-vaccine-shortfalls

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.