CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE acționează în judecată compania AstraZeneca

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că cererea legală de acționare în judecată a companiei AstraZeneca a fost făcută întrucât „unii termeni ai contractului nu au fost respectați și compania nu a fost în măsură să vină cu o strategie de încredere pentru asigura livrarea la timp a dozelor”.

AstraZeneca a reușit să livreze până în prezent aproximativ un sfert din cele 120 milioane de doze așteptate în UE, din cauza problemelor de producție la o fabrică din Belgia, ceea ce a generat mai multe reacții furibunde din partea oficialilor europeni.

Compania a declarat că „se va apăra cu tărie în instanță” și a evidențiat faptul că a furnizat deja 50 de milioane de doze de vaccin către țările europene, în timp ce Bruxelles-ul a lansat acțiunea legală împotriva companiei farmaceutice pentru deficiențe de livrare.

Firma anglo-suedeză a declarat că regretă decizia Comisiei Europene de a iniția un dosar în legătură cu presupusele încălcări ale unui acord de cumpărare.

Funcționarii din ramura executivă a UE au fost în mod special nemulțumiți de refuzul companiei de a redirecționa către țările membre UE o parte dintre dozele fabricate în Marea Britanie. Șeful executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, susține că era obligat contractual să ofere doze făcute în Oxford și Staffordshire rezidenților din Marea Britanie în primă instanță.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/2021/apr/26/eu-starts-legal-action-against-astrazeneca-over-vaccine-shortfalls

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *