CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România va continua vaccinarea anti-COVID-19 cu serul produs de AstraZeneca

Luni seara, reprezentanții CNCAV, ai Ministerului Sănătății, ai INSP și ai ANMDMR s-au întrunit de urgență, pentru a evalua oportunitatea continuării administrării vaccinului AstraZeneca/Oxford.

Decizia acestora a fost ca vaccinarea cu acest ser să fie continuată în România, întrucât „cazurile de tulburări de coagulare au apărut la un număr redus de pacienți vaccinați, fără să depășească frecvența raportată în populația generală nevaccinată. Trebuie avut în vedere că aceste tulburări au diferite cauze și pot apărea independent de administrarea vaccinului.”

În ultimele zile, mai multe țări europene au decis întreruperea parțială sau totală a administrării acestui vaccin, astfel:

  • suspendare totală: Danemarca, Norvegia, Islanda, Italia, Olanda, Irlanda, Bulgaria, Letonia, Germania, Franța, Spania, Slovenia, Cipru, Portugalia.
  • suspendare parțială: Austria, Estonia, Lituania, Luxemburg (lotul ABV5300), România (lotul ABV 2856).

În urma acestor decizii, Organizația Mondială a Sănătății și-a convocat astăzi grupul de experți în vaccinare pentru a studia siguranța vaccinului produs de AstraZeneca.

De asemenea, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va organiza o „reuniune extraordinară” pe această temă joi, 18 martie, „pentru a ajunge la o concluzie asupra informațiilor colectate și asupra oricărei alte acțiuni care ar putea fi necesară”.

În acest context, reprezentanții companiei farmaceutice AstraZeneca susțin că, în urma analizării stării de sănătate a 17 milioane de persoane vaccinate, nu s-au găsit dovezi conform cărora administrarea acestui vaccin ar crește riscul de evenimente trombotice.

Sursa: https://vaccinare-covid.gov.ro/precizari-privind-vaccinarea-cu-vaccinul-produs-de-compania-oxford-astrazeneca/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.