CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România va continua vaccinarea anti-COVID-19 cu serul produs de AstraZeneca

Luni seara, reprezentanții CNCAV, ai Ministerului Sănătății, ai INSP și ai ANMDMR s-au întrunit de urgență, pentru a evalua oportunitatea continuării administrării vaccinului AstraZeneca/Oxford.

Decizia acestora a fost ca vaccinarea cu acest ser să fie continuată în România, întrucât „cazurile de tulburări de coagulare au apărut la un număr redus de pacienți vaccinați, fără să depășească frecvența raportată în populația generală nevaccinată. Trebuie avut în vedere că aceste tulburări au diferite cauze și pot apărea independent de administrarea vaccinului.”

În ultimele zile, mai multe țări europene au decis întreruperea parțială sau totală a administrării acestui vaccin, astfel:

  • suspendare totală: Danemarca, Norvegia, Islanda, Italia, Olanda, Irlanda, Bulgaria, Letonia, Germania, Franța, Spania, Slovenia, Cipru, Portugalia.
  • suspendare parțială: Austria, Estonia, Lituania, Luxemburg (lotul ABV5300), România (lotul ABV 2856).

În urma acestor decizii, Organizația Mondială a Sănătății și-a convocat astăzi grupul de experți în vaccinare pentru a studia siguranța vaccinului produs de AstraZeneca.

De asemenea, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va organiza o „reuniune extraordinară” pe această temă joi, 18 martie, „pentru a ajunge la o concluzie asupra informațiilor colectate și asupra oricărei alte acțiuni care ar putea fi necesară”.

În acest context, reprezentanții companiei farmaceutice AstraZeneca susțin că, în urma analizării stării de sănătate a 17 milioane de persoane vaccinate, nu s-au găsit dovezi conform cărora administrarea acestui vaccin ar crește riscul de evenimente trombotice.

Sursa: https://vaccinare-covid.gov.ro/precizari-privind-vaccinarea-cu-vaccinul-produs-de-compania-oxford-astrazeneca/

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Institutul Pasteur va începe testarea unui antiviral până la finalul lunii aprilie

1 Minute
Directorul Institutului Pasteur din Lille (Franța) Xavier Nassif, a declarat pentru postul de televiziune France 3 că specialiștii au identificat…
ŞTIRI MEDICALE

Borneolul previne leziunile neuronale după ischemia cerebrală

1 Minute
Borneolul este un compus organic terpenic și biciclic care poate fi extras din plante sau sintetizat chimic. Este un component…
ŞTIRI MEDICALE

Studiu de caz: Eliminarea completă a unui cancer adrenocortical mare și a metastazelor hepatice realizată prin embolizare arterială selectivă

1 Minute
În prezent, există o experiență foarte limitată în ceea ce privește tratamentul radiologic intervențional al cancerului adrenocortical (ACC). Specialiștii de…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *