CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Vaccinul Moderna – eficient și împotriva noilor tulpini

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunțat că vaccinul său anti-COVID-19 este eficient și împotriva tulpinilor descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud.

Studiile in vitro a evaluat capacitatea vaccinului mRNA-1273 de a provoca anticorpi puternic neutralizanți împotriva noilor variante SARS-CoV-2, utilizând seruri de la opt participanți la studiile clinice de fază 1 (cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani), care au primit două doze de 100 µg și separat, folosind seruri de la primate imunizate cu două doze de 30 µg sau de 100 µg.

Pentru varianta B.1.1.7, titrurile de anticorpi neutralizanți au rămas ridicate și au fost în general consistente cu titrurile de neutralizare față de variantele anterioare. Nu s-a observat nici un impact semnificativ asupra neutralizării, fie din setul complet de mutații găsite în varianta B.1.1.7, fie din mutații cheie specifice. Deși s-a raportat că aceste mutații diminuează neutralizarea din serurile convalescente și măresc infectivitatea, serurile participanților la faza 1  imunizați cu mRNA-1273 au reușit să neutralizeze varianta B.1.1.7 la același nivel ca variantele anterioare.

Pentru varianta B.1.351, vaccinarea cu vaccinul Moderna COVID-19 produce titruri de anticorpi neutralizanți care rămân deasupra titrilor de neutralizare care s-au dovedit a proteja primatele împotriva tulpinilor virale de tip sălbatic. În timp ce compania se așteaptă ca aceste niveluri de anticorpi neutralizanți să fie protectoare, titrurile de anticorpi neutralizanți cu pseudovirus au fost de aproximativ 6 ori mai mici față de variantele anterioare. Aceste titruri mai mici pot sugera un risc potențial de scădere anterioară a imunității la noile tulpini B.1.351.

Detectată pentru prima dată în septembrie 2020 în Regatul Unit, varianta SARS-CoV-2 B.1.1.7 are șaptesprezece mutații în genomul viral cu opt mutații localizate în proteina spike.

Varianta B.1.351, detectată pentru prima dată în Africa de Sud, are zece mutații localizate în proteina spike.

Ambele variante s-au răspândit într-un ritm rapid și sunt asociate cu o transmisie crescută și o sarcină virală mai mare după infecție.

Sursa: https://investors.modernatx.com/news-releases/news-release-details/moderna-covid-19-vaccine-retains-neutralizing-activity-against

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.